Sinterklaas wijzigt aankomst in Zevenbergen uit respect voor vermoorde Claudia Oskam

13 november 2014 om 12:25
nl
Sinterklaas komt zaterdag in Zevenbergen niet met de stoomboot aan bij de Schansdijk. De gemeente Moerdijk heeft daar uitdrukkelijk om verzocht. In het water aan de Schansdijk is begin dit jaar het lichaam van de vermoorde Claudia Oskam gevonden. De familie van Oskam vindt het niet gepast om de aankomst van Sint en Piet daar te vieren.
Geschreven door

Volgens BN DeStem gaat de Sint nu op zijn schimmel, samen met zo'n honderd Zwarte Pieten, vanaf een geheime locatie rechtstreeks naar het plein aan de Zuidhaven in Zevenbergen.
'Donderslag bij heldere hemel'Volgens voorzitter Jan Keijzer van het Sinterklaascomité kwam het verzoek van de gemeente afgelopen maandag 'als een donderslag bij heldere hemel'.
"Alles voor de intocht was al geregeld, zodat we afspraken moesten afzeggen en veel dingen moesten aanpassen."
'Intocht zou al soberder zijn'Het comité had er al voor gekozen dat de intocht dit jaar soberder zou zijn, juist vanwege de aankomstlocatie. "Normaal meert de boot aan met veel muziek en lawaai. Al die uitbundigheid zouden we al achterwege laten", aldus Keijzer.
"Het was een dermate dringend bericht, daar ga je niet over in discussie, dan is het gewoon zo. Maar als we het eerder hadden kunnen bespreken, dan hadden we er rekening mee kunnen houden."
Lichaam in water gedumptDe 36-jarige Claudia Oskam uit Zevenbergen werd op 10 januari vermoord. Haar lichaam werd in het water gedumpt. William R. heeft bekend zijn ex-vrouw te hebben gedood. Justitie eiste vorige week 14 jaar gevangenisstraf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.