Club Solo in Breda krijgt 50.000 euro voor beeldende kunst

13 november 2014 om 14:49
nl
Het Mondriaanfonds steunt het jonge Bredase initiatief 'Club Solo' met 50.000 euro. Het Mondriaanfonds is een landelijke organisatie die rijksgeld verdeelt voor beeldende kunst. Donderdag heeft het fonds bekend gemaakt dat ook Incubate uit Tilburg en Onomatopee in Eindhoven kunnen rekenen op een bedrag.
Geschreven door

'Club Solo' in Breda zit in het gebouw waar vroeger Lokaal 01 was gevestigd. De nieuwe organisatie werkt samen met het Van Abbemuseum en met het MUHKA, het museum voor hedendaagse kunst in Antwerpen. Solo wil vier keer per jaar een tentoonstelling organiseren. Solo werd al gesteund door de gemeente Breda en het BKKC in Tilburg.
FantastischDe 50.000 eurio die het Mondriaanfonds voor 2015 ter beschikking stelt, is bedoeld voor het maken van tentoonstellingen. Een woordvoerster van Club Solo noemt de rijksbijdrage 'fantastisch'. Het was ook het bedrag waarom was gevraagd.
Het Mondriaanfonds heeft donderdag bekend gemaakt hoe bijna 3,5 miljoen euro is verdeeld over 24 instellingen die beeldende kunst exposeren. In Brabant krijgen drie organisaties geld. Naast Club Solo zijn dat het Tilburgs cultuurfestival Incubate (100.000 euro) en Onomatopee kunstgalerieën en boekwinkel in Eindhoven (95.000).
Het Mondriaanfonds had 35 aanvragen binnengekregen voor in totaal ruim 5 miljoen euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.