Video

Bevolking Budel heeft asielzoekerscentrum geaccepteerd zegt burgemeester Marga Vermue

13 november 2014 om 14:48
nl
Van de weerstand tegen de komst van een asielzoekerscentrum in Budel, is een half jaar na de opening weinig meer te merken. Volgens burgemeester Marga Vermue van Cranendonck heeft de bevolking het asielzoekerscentrum in de voormalige Nassau-Dietz kazerne geaccepteerd.
Geschreven door

De burgemeester is erg te spreken over de opvang van de bijna 1500 vluchtelingen, die meestal uit Syrië komen. Problemen zijn er niet of nauwelijks.
Op het AZC zijn de mensen vooral druk bezig met het leren van de Nederlandse taal. De schoolklassen zitten vol met kinderen en jongvolwassenen. Volgens de docenten zijn ze enorm gemotiveerd om onze taal te leren.
Hoog opgeleid"Veel mensen hebben een compleet fout beeld van asielzoekers", zegt de burgemeester. “Ze denken aan arme, slecht geklede mensen. Maar hier zitten vooral hoog opgeleide mensen zoals chirurgen en advocaten, die al goed Engels spreken.”
Overigens is nog niet iedereen blij met het asielzoekerscentrum. Bjorn Heesterbeek schrijft namens de groep 'Cranendonck in Opstand' (150 likes op Facebook) dat zij 'niet zullen rusten' voordat alle asielzoekers uit Budel zijn vertrokken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.