Video

‘Ebola-annuleringsregeling’ bij Bossche Matoke Tours moet zorgen wegnemen

13 november 2014 om 15:22
nl
Reisorganisatie Matoke Tours uit Den Bosch introduceert een ‘ebola-annuleringsregeling’ voor klanten die via de organisatie naar Afrika reizen. Het bedrijf stelt dat het aantal boekingen naar Afrika in de reiswereld sterk is afgenomen na de uitbraak van Ebola. Matoke Tours hoopt die zorgen bij reizigers met de regeling weg te nemen.
Geschreven door

Ook Matoke Tours, dat vooral reizen aanbiedt naar Oeganda en Tanzania, merkt op dat er steeds meer mensen zijn die vanwege de heersende ebola-epidemie geen reis naar Afrika durven te boeken. Directeur Paul Gevers  begrijpt dat mensen zich zorgen maken, maar is ervan overtuigd dat zijn klanten veilig via de reisorganisatie door Afrika kunnen reizen.
“Steden als Londen, Parijs, Lissabon, Madrid en vele andere Europese steden liggen dichter bij het Ebola-gebied dan de landen die wij als reislocatie aanbieden. Geografisch gezien is het een groter risico om naar Madrid of Rome te reizen dan bijvoorbeeld naar Oeganda, Tanzania, Rwanda of Madagaskar”, aldus de directeur.
Uniek?Als het Ministerie van Buitenlandse zaken een 'code rood' (reisadvies: niet reizen) in het leven roept voor een land omdat er op dat moment ebola heerst, annuleert Matoke Tours de reis naar dat land en krijgen klanten hun geld terug. De code rood moet gelden op het moment van vertrek. 15 november gaat de regeling van de Bossche reisorganisatie in.
Volgens Matoke Tours is die regeling uniek en is het bij andere instanties onmogelijk annuleringskosten te declareren vanwege de uitbraak van ebola.
D-Reizen en (reis)verzekeraar Allianz melden aan Omroep Brabant dat het bij hen wel degelijk mogelijk is de reiskosten te declareren na een ebola-uitbraak, maar enkel als reizigers daar op het moment van boeken geen weet van konden hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.