'Tientjesoplichter' uit Best gaat opnieuw de fout in en krijgt vier maanden celstraf

13 november 2014 om 16:13
nl
Een 35-jarige man uit Best, beter bekend als de 'tientjesoplichter', moet vier maanden de cel in voor het oplichten en afpersen van negen mensen in Eindhoven en Best. Dat besloot de rechter in Den Bosch donderdagmiddag. De man werd in 2010 en 2012 ook al veroordeeld voor meerdere kleine oplichtingen. Tijdens zijn proeftijd ging hij opnieuw de fout in.
Geschreven door

De Bestenaar krijgt ook een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Naast het uitzitten van de celstraf moet de man moet zich laten behandelen en mag hij geen drugs gebruiken tijdens zijn proeftijd van drie jaar.
Dreigen met geweldDe Bestenaar was in 2014 actief als oplichter van februari tot en met augustus. Zo hield hij in april in Best een snorfietser aan en vroeg of hij geld kon lenen. Toen de jongen dat weigerde, haalde de man de sleutel uit het contactslot en dreigde hem in elkaar te zullen slaan. De Bestenaar sloeg uiteindelijk zonder buit op de vlucht.
Andere slachtoffers lichtte hij op door middel van verzonnen verhalen. Het ging vaak om bedragen tussen de acht en twintig euro. Hij beweerde onder meer dat hij geen benzine meer had om thuis te komen met zijn auto, dat hij de olie moest bijvullen of dat zijn auto een kleine reparatie nodig had.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.