Hulpdiensten vinden niks op Merwede na melding gezonken schip bij Werkendam

13 november 2014 om 15:58 • Aangepast 21 november 2020 om 21:37
nl
Hulpdiensten zijn donderdagmiddag rond halfdrie massaal uitgerukt naar de Merwede bij Werkendam. Er zou een plezierjacht mogelijk zijn overvaren door een binnenvaartschip, maar er is niks gevonden.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens een woordvoerder zagen twee mensen dat een pleziervaartuig werd overvaren door een groot schip. Een persoon zou in het water zijn gekomen.
ZoektochtDe hulpdiensten zijn iets voor halfvijf gestopt met zoeken. Er is niks gevonden. Een sonarboot van Rijkswaterstaat heeft nog een uur verder gezocht, maar ook niks gevonden.
Onder andere medewerkers van de Reddingmaatschappij zochten op de Merwede naar een mogelijk slachtoffer. Met een politiehelikopter werd de rivier vanuit de lucht afgezocht.
Geen aanwijzingen aanvaring"We hebben nog geen aanwijzingen dat er een aanvaring is geweest. Er zijn geen brokstukken of slachtoffer gevonden", aldus de politie.
Een sonarboot van Rijkswaterstaat is onderweg om de rivierbodem af te speuren. Ook het binnenvaartschip wordt onderzocht op beschadigingen. Uit voorzorg is een traumahelikopter ter plaatse. Het scheepvaartverkeer is stilgelegd.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.