Video

Inwoners Den Bosch vinden de PvdA een 'onzichtbare' partij

13 november 2014 om 18:03
nl
Een krappe week voor de gemeenteraadsverkiezingen in Oss en Den Bosch is de Partij van de Arbeid voor veel Bosschenaren een 'onzichtbare' partij. Dat lijkt overeen te komen met het algemene beeld van de partij, die in een donderdag gepresenteerd rapport aankondigt om meer 'de straat' op te gaan. De PvdA moet meer een 'buurtpartij' worden.
Geschreven door

Het rapport is opgesteld door een commissie onder leiding van de Heusdense burgemeester Jan Hamming.  De opdracht aan de commissie was om voorstellen te doen waarmee burgers meer betrokken worden bij  het oplossen van maatschappelijke problemen. Die moeten meer van 'onderop' komen vindt de commissie.
Kwart van de tijd naar buitenEen van de voorstellen van de commissie is dat politici en bestuurders van de Partij van de Arbeid minstens een kwart van hun tijd doorbrengen buiten vergaderzalen van het gemeentehuis of de Tweede Kamer. Daarmee gaat de partij volgens ciritici meer lijken op de SP die bekend staat om het directe contact met burgers. Jan Hamming ontkent dat overigens. Hij zegt te willen voorkomen dat de partij een 'volkspartij zonder volk' wordt.
Het rapport stelt verder dat politici van de Partij van de Arbeid verplicht een opleiding zouden moeten volgen om hun publieke functie goed uit te kunnen voeren. En er komt een 'hulplijn' voor PvdA-politici die 'vast dreigen te lopen in een kwestie'.
Gemeentelijke herindelingDen Bosch en Oss kiezen op 19 november een nieuwe gemeenteraad. De verkiezingen hangen samen met een opdeling van de gemeente Maasdonk. Op 1 januari 2015 komen Nuland en Vinkel bij Den Bosch en Geffen bij Oss.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.