Aangifte tegen frauderende ex-ambtenaren gemeente Helmond, justitieel onderzoek loopt

14 november 2014 om 07:08
nl
Er loopt een justitieel onderzoek naar frauderende ambtenaren bij de gemeente Helmond. Tegen twee voormalige medewerkers is al aangifte gedaan. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad vrijdag.
Geschreven door

De ambtenaren maakten zich schuldig aan valsheid in geschrifte, onrechtmatige verrijking, fraude en nalatig handelen bij het verstrekken van uitkeringen. De gemeente Helmond heeft dat bevestigd na berichten in het Eindhovens Dagblad vrijdag.
De feiten zijn boven tafel gekomen na een intern onderzoek van de afgelopen maanden. Klokkenluiders hadden eerder al aanzet gegeven tot zo’n onderzoek.
Zestig dossiersKlokkenluiders trokken aan de bel over de misstanden, maar werden tegengewerkt door het management. Burgemeester Elly Blanksma nam hun meldingen begin dit jaar wel serieus.
De klokkenluiders droegen zestig dossiers aan. In achttien gevallen wordt een strafbaar feit vermoed.
Lucratieve opdrachtenEen van de verdachten gaf namens de gemeente meerdere keren lucratieve opdrachten aan zijn eigen bedrijfje. Daarvoor werden de naam en handtekeningen van collega’s gebruikt.
In zeventien dossiers zou de gemeente onrechtmatig een uitkering hebben verstrekt. Ook zou een andere ambtenaar op onterechte gronden een fors krediet aan een bedrijf hebben verstrekt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.