Video

Potverdikkie! Kinderen van basisschool Driecant in Tilburg mogen 35 dagen niet schelden

14 november 2014 om 11:38
nl
De leerlingen van basisschool de Driecant in Tilburg mogen 35 dagen lang niet schelden. De school wil met de actie het vloeken en tieren in de maatschappij terugdringen. Als start van de actie moesten alle kinderen vrijdag een op een briefje geschreven scheldwoord in een vuilniszak gooien.
Geschreven door

De scheldvrije periode is een soort competitie. De kinderen die het alle dagen volhouden krijgen een speciaal certificaat.
'Lastig'De kinderen mochten vlak voordat ze hun briefjes in de zak gooiden nog één keer schelden op de radio. "Sukkel, kut, homo en hoer", klonk het uit de jonge mondjes.
Ze gaan proberen de 35 dagen vol te maken. "Maar dat zal best lastig worden", vertelt een van de kinderen. "Op voetbal scheld ik altijd als ik voor de goal sta en misschiet. Ik weet niet wat ik nu dan moet roepen."
'Goede actie'De ouders zijn blij met de actie. "Ik vind het een goede actie van school. Het is goed dat kinderen bewust wordt gemaakt dat schelden niet hoort."
De komende 35 dagen hangen de zakken met scheldbriefjes in de gang, zodat de leerlingen er aan blijven denken dat ze niet mogen schelden. Maar of dat echt gaat werken, is nog maar de vraag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.