Ireen Wüst wint eerste wereldbeker 3000 meter in Japan, Floor van den Brandt zesde bij debuut

14 november 2014 om 11:42
nl
Schaatsster Ireen Wüst uit Goirle heeft vrijdag in Japan de 3000 meter gewonnen bij het eerste wereldbekertoernooi van het seizoen. De olympisch kampioene op deze afstand versloeg haar Tsjechische rivale Martina Sablikova.
Geschreven door

Het verschil, van 1.20 seconden, tussen Sablikova en Wüst bleek in een onderling duel aanzienlijk. De eerste wereldbeker werd gehouden in het Japanse Obihiro.
'Ik geloof het nog steeds niet'Voor Floor van den Brandt uit Haarsteeg was het haar debuut in een wereldbekerwedstrijd. Ze werd zesde op de 500 meter in een tijd van 38,78. Daarmee was ze de op één na beste Nederlandse op die afstand, achter Margot Boer, die vijfde werd. "Ik ben super tevreden", vertelt ze aan Omroep Brabant. "Ik wist, omdat dit voor mij de eerste wereldbekerwedstrijd ooit was, niet wat ik moest verwachten. Als je dan zo'n goede race rijdt, ben je erg blij. En dat ik zesde wordt, is helemaal te gek."
Volgens de rijdster van opleidingsploeg Team Afterpay leeft ze op een roze wolk sinds ze zich tijdens het NK afstanden in Heerenveen plaatste voor deze wereldbekerwedstrijden. "Ik heb het nog niet helemaal door", lacht ze. "Ik had zelfs de snelste opening van het hele veld! Dat ik gewoon sneller opende dan Sang-hwa Lee is niet te bevatten. Ik geloof het nog steeds niet...'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.