Video

Woonwagenbewoners Best zijn woest: ‘Ze willen ons vernietigen’

14 november 2014 om 15:30
nl
Tientallen boze woonwagenbewoners van het kampje aan de Terraweg in Best zijn vrijdagmorgen naar het gemeentehuis gegaan. Ze eisten een gesprek met de burgemeester. De kampbewoners vinden dat er veel te weinig standplaatsen voor woonwagens zijn.
Geschreven door

“Ze willen ons vernietigen”, zegt een kampbewoner. Hij vraagt zich hardop af of kampbewoners geen kinderen meer mogen krijgen, omdat er geen standplaatsen meer voor de kinderen zijn: “Moet ik er soms een knoop in leggen?”
DeportatieDe vergelijking met de Tweede Wereldoorlog wordt ook gemaakt. De kampbewoners hebben het over deportatie. Ze zeggen niet in een huis te kunnen wonen. “Al krijg ik voor niks een villa, dan wil ik hem nog niet, wij kunnen niet in een huis wonen”, zegt een van de demonstranten.
Na een half uur wachten krijgen de woonwagenbewoners een gesprek met burgemeester Anton van Aert van Best. Daarbij lopen de emoties soms hoog op. De burgemeester legt uit dat er geen standplaatsen bij komen, omdat de overheid juist af wil van grotere woonwagenkampen.
TeleurstellingDe kampers zijn zichtbaar teleurgesteld. Ze begrijpen niet dat er in Best wel veel huizen bij worden gebouwd, maar geen standplaatsen voor woonwagens bij mogen komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.