'Vier keer zoveel geld naar natuur als naar economie', VVD Brabant wil voorrang voor economie

14 november 2014 om 16:16
nl
De VVD in Provinciale Staten vindt het gek dat de provincie vier keer zoveel uitgeeft aan natuur dan aan economie. Dat zei fractievoorzitter Mieke Geeraedts van vrijdag tijdens de begrotingsbehandelingen. De uitspraak leverde haar een aanvaring op met coalitiegenoot SP.
Geschreven door

"Hoe verzint u het?", riep SP-fractievoorzitter Nico Heijmans uit, "u moet niet alleen naar de cijfertjes kijken." Waarop VVD-Statenlid Mieke Geeraedts reageerde: "Nou ja, we hebben het over de begroting vandaag en ik mag niet naar de cijfers kijken?" Nico Heijmans betoogde vervolgens dat alles met elkaar samenhangt en dat veel investeringen in de natuur ook goed zijn voor de economie.
Te veel uitgedijdMieke Geeraedts vindt dat de provincie minder taken zou moeten vervullen. Ze zei dat het takenpakket de afgelopen vier jaar te veel is uitgedijd op het gebied van bijvoorbeeld leefbaarheid en gezondheid. Ook hiermee was de SP het helemaal oneens.
Heijmans vindt juist dat de provincie meer taken moet zoeken die dichter bij de mensen liggen. Naar zijn zin moet hij nu te vaak zeggen: "Daar gaan wij niet over" als mensen hem aanspreken als provinciaal politicus.
Voorsorteren op verkiezingen Uit de discussie van vrijdag blijkt dat coalitiepartijen SP en VVD al vooruitlopen op de provinciale verkiezingen van volgend jaar.
Er werd ook teruggeblikt op de afgelopen bestuursperiode. Nico Heijmans zei: "Mensen vroegen me: waar begin je aan, regeren met VVD en CDA? Maar we kunnen nu zeggen dat het Brabant veel heeft gebracht." Ook VVD en CDA waren uitgesproken positief over de prestaties van het college.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.