Lichtgevend fietspad tussen Nuenen en Eindhoven gaat wereld over: 'Alsof je door een sprookje rijdt'

14 november 2014 om 15:59
nl
Het lichtgevende fietspad tussen Nuenen en Eindhoven, ontworpen door kunstenaar Daan Roosegaarde, gaat de hele wereld over. Veel internationale nieuwssites besteden aan aandacht aan het fietspad.
Geschreven door

Het pad is een hedendaagse interpretatie van het kunstwerk 'Sterrennacht' van Vincent van Gogh. "An incredibly beautiful tribute", schrijft CNN. "Een onmogelijk mooi eerbetoon."
Het fietspad tussen Nuenen en Eindhoven ligt bij de plek waar de wereldberoemde schilder heeft geleefd. Het stuk is zeshonderd meter lang en is bestrooid met duizenden glow-in-the-dark steentjes. Mensen krijgen zo het gevoel door het schilderij te fietsen.
Op de internationale websites wordt met veel lof geschreven over het bijzondere fietspad. Een greep uit de diverse berichten:
Wired - "Vincent Van Gogh's Sterrennacht beleven, eigenlijk is er maar één plek waar je kunt gaan: een galerie in New York 's Museum of Modern Art. Vanaf vandaag heb je een echter andere optie."
CNN - "Een verlicht fietspad dat gloeit in het donker - een kunstenaar in Nederland heeft een ongelooflijk mooi eerbetoon aan Vincent van Gogh gemaakt."
Gizmodo - "Het fietspad een kleinere, meer grillige versie van de 'slimme snelwegen' waar Heijmans aan werkt in heel Nederland."
Yahoo News - "Het eerste gedeelte van een 'slimme' snelweg is geopend in Nederland. De weg heeft zonne-energie lijnen die opladen tijdens de dag en een gloeiende weginrichting 's nachts. Deze inrichting doet denken aan de film 'Tron'."
The Mirror - "De ervaring van het 's nachts rijden over de weg is 'zoals het rijden door een sprookje', aldus Roosegaarde."
De BBC maakte een reportage over het fietspad. Deze kun je hieronder bekijken. [YouTube:body:http://youtu.be/5ZjXVe3gAD0]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.