Rolstoeler Juan Dekkers (19) mag café Shots niet in 'om veiligheidsredenen'

14 november 2014 om 17:34
nl
Toen de negentienjarige Juan Dekkers afgelopen weekend met vrienden op stap ging in Breda mocht hij café Shots niet binnen. Reden? Hij zit in een rolstoel.
Geschreven door

Volgens de portier en kroegeigenaar is het zowel voor Juan als voor andere cafebezoekers niet veilig is om een rolstoel binnen te hebben. Tegen BN DeStem zei hij dat café Shots heel klein is. Vijftig vierkante meter en slechts anderhalve meter breed voor klanten. Een rolstoel zou de weg naar buiten belemmeren als er paniek zou uitbreken en mensen zouden dan niet naar buiten kunnen.
Raar, vonden Juan en zijn vrienden dat. Twee weken daarvoor mochten ze nog wel binnen bij Shots. Volgens de eigenaar kon dat nu niet omdat het drukker was en omdat ze er intern over gesproken hebben. De moeder van Juan, Winny Dekkers, maakt zich daar kwaad over en heeft aangifte gedaan van discriminatie en plaatste een aantal posts op Facebook.
'Geen discriminatieDe eigenaar van Shots verweerde zich op zijn beurt eveneens op Facebook. Hij benadrukt dat Juan geweigerd werd om veiligheidsredenen. Onder dat bericht ontstond een lange discussie. Sommige mensen snappen heel goed dat Shots kiest voor de veiligheid, anderen vinden het ‘belachelijke discriminatie van gehandicapten’.
De moeder van Juan zegt tegen Omroep Brabant dat zij en haar zoon zijn geschrokken van sommige reacties. “Juan heeft heel veel positieve reacties gekregen, maar ook heel veel negatieve, kwetsende reacties. De hele situatie is heel verdrietig en hij heeft er veel last van. Daarom maken we nu een pas op de plaats en hopen we dat de storm snel gaat liggen. We willen weer rust. Voor nu wachten we af wat er gaat gedaan wordt met de aangifte tegen Shots.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.