Norovirus uitgebroken in ziekenhuis Bernhoven in Uden, patiënten en medewerkers last van diarree

14 november 2014 om 22:27
nl
In ziekenhuis Bernhoven aan de Nistelrodeseweg in Uden is deze week het norovirus uitgebroken. Dat meldt het ziekenhuis vrijdag.
Geschreven door

Naast patiënten hebben ook enkele medewerkers last van het zeer besmettelijke virus. Het gaat om een onbekend aantal patiënten en medewerkers.
Maatregelen ziekenhuisOp afdeling B1 Oost en West kampen patiënten met klachten, waaronder diarree en braken. Deze klachten worden door het norovirus veroorzaakt. Het ziekenhuis meldt maatregelen te hebben genomen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.
Zo is er een extra schoonmaak en is er in het speciaal aandacht voor basishygiëne. Wie bij een patiënt op bezoek komt, wordt gevraagd om na afloop de handen te wassen.
Norovirus BernhovenEind 2012 brak het norovirus ook al uit in Bernhoven. Toen stond het ziekenhuis nog in Oss. Het duurde toen enkele weken voordat de uitbraak onder controle was.
Het zeer besmettelijke virus werd toen geconstateerd op afdeling 1 van het Osse ziekenhuis. Hier lagen onder anderen kanker-, hart- en longpatiënten.
BesmettelijkNorovirussen zijn zeer besmettelijke virussen die een ontsteking van het slijmvlies van het maag-darmkanaal veroorzaken. Elk jaar lopen ongeveer een half miljoen Nederlanders het norovirus op.
Het virus is ongevaarlijk, maar zeer besmettelijk. Klachten komen acuut op en verdwijnen binnen drie dagen vanzelf. Er zijn geen medicijnen voor, patiënten moeten uitzieken.
Ook in AmsterdamOok in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam heerst het norovirus. Drie patiënten van de psychiatrische afdeling hebben last van diarree en moeten overgeven.
Eerder deze maand was het norovirus ook al opgedoken in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.