Zaalvoetbalclub FCK De Hommel koploper na ruime zege in topper tegen TPP

14 november 2014 om 23:36
FCK De Hommel heeft in de eredivisie zaalvoetbal in een direct duel de eerste plek overgenomen van TPP uit Rotterdam. In Rotterdam wonnen de Bosschenaren met 3-7

FCK De Hommel begon goed aan de wedstrijd. Want al in de vierde minuut maakte Mo Allouch uit een snelle aanval de 0-1 voor het team van trainer Piet Gabriels. De verrassende koploper, TPP, liet meteen daarna zien dat het niet onder de indruk was met een vlammend schot vol op de kruising. Scoren deden de Rotterdammers niet.
De Hommel loopt eenvoudig weg bij TPPNa dik tien minuten besliste FCK De Hommel in één minuut de wedstrijd. Eerst was er een goede aanval over rechts die door Hafid Charadi knap werd binnengeschoten. Nog geen minuut later kon Mo Allouch, nadat hij de bal op eigen helft kreeg, vrij opstomen richting keeper Koen van der Leeden.
Hij liet die kans niet liggen en rondde beheerst af door de benen van de doelman: 0-3. Als TPP er toch uitkwam,  was daar altijd nog de talentvolle keeper Coen Burg die een aantal hele goede reddingen verrichtte. Op slag van rust, toen TPP speelde met een veldspeler als keeper om extra druk te zetten, viel toch de 1-3.
Flitsende start tweede helftTPP kwam na de pauze vliegend uit de startblokken. Al binnen de minuut lag de 2-3 erin en dus ging het thuispubliek er even goed voor zitten. Maar nog geen tien seconden later had De Hommel de marge alweer uitgebouwd naar twee goals verschil. Omar Nejjari scoorde voor de Bosschenaren. Samir Makhouki was even later dichtbij de 2-5, maar schoot op de lat.
Na dit flitsende begin waren er kansen voor beide teams, voor FCK De Hommel waren Hadouir en Ceyar dichtbij een treffer. Coen Burg moest een aantal keren redding brengen aan de andere kant. Tien minuten voor tijd scoorde Younes Hadouir wel, hij omspeelde een aantal Rotterdammers en schoot beheerst binnen: 2-5.
De Hommel niet meer in problemen in doelpuntrijke slotfaseTPP zette in de slotfase nog even flink druk, maar De Hommel bleef geconcentreerd en liep zelfs nog verder uit. Omar Nejjari maakte uit een snelle tegenaanval de 2-6.  Met nog twee minuten op de klok maakte TPP nog wel 3-6 na een defensief slippertje, maar niet veel later tekent Mo Allouch voor 3-7 door de bal van grote afstand in een leeg doel te schieten.
De goal was verlaten omdat alle spelers van de thuisploeg ten aanval waren getrokken. In de slotseconden stopte Coen Burg ook nog een penalty, waarmee hij uitgroeide tot held van de avond.
Groene Ster verrastWaar FCK De Hommel op dreef is, hapert de machine bij FC Eindhoven. De ploeg van coach Carmelo Nieddu was jarenlang schier onaantastbaar, maar laat dit jaar veel punten liggen. Ook vrijdagavond weer. Laagvlieger Groene Ster was in Vlissingen met 7-6 te sterk. FC Eindhoven gaf een 6-2 voorsprong weg. De club staat pas vijfde op de ranglijst.
Promovendus ZVV Eindhoven komt zaterdagavond in actie, in Lichtenvoorde tegen LZV Kuypers.