Sport zaterdag: Ireen Wüst geklopt in Japan, René Meulensteen naar Philadelphia

15 november 2014 om 10:25
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor Ireen Wüst, de ijshockeyers van Destil Trappers, Indoor Brabant en René Meulensteen.
Geschreven door

Leenstra blijft Wüst voorIreen Wüst is tweede geworden op de 1.000 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden schaatsen in het Japanse Obihiro. De Goirlese moest zaterdag haar meerdere erkennen in landgenote Marrit Leenstra. Die was tien honderdsten sneller dan Wüst. Wüst schreef eerder wel de 3000 meter op haar naam.
Trappers onderuit in FrieslandDe ijshockeyers van Destil Trappers zijn de nieuwe eredivisie vrijdag begonnen met een nederlaag. Heerenveen was in Friesland met 2-1 te sterk voor de Tilburgers. Tony Demelinne en Andrew Krelove brachten Heerenveen op 2-0. Steve Mason redde de Tilburgse eer.Trappers plaatste zich eerder deze week wél voor de finale van de bekercompetitie. Het Belgische Herentals werd dinsdag met 7-3 verslagen.
Indoor Brabant maakt para-ruiters blijParadressuur keert terug in programma van Indoor Brabant. Sinds 2011 kwamen de mindervalide ruiters en amazones niet meer in actie in Den Bosch, al gaf wereldkampioene Sanne Voets uit Berghem dit jaar wel een clinic. Voets is blij met het nieuws: "Ik ben trots dat paradressuur dit plekje veroverd heeft." Volgens Voets kunnen de mindervalide ruiters en amazones in Den Bosch essentiële ervaring opdoen. "Dat betaalt zich uit in internationale successen."
Amerikaanse uitdaging MeulensteenRené Meulensteen gaat in de Verenigde Staten aan de slag als adviseur van Philadelphia Union. De 50-jarige voetbalcoach uit Beugen zal de club uit de Major League Soccer de komende maanden op allerlei gebieden van wijze raad voorzien, zo maakte voorzitter Jay Sugerman vrijdag bekend. De voormalige assistent van Alex Ferguson bij Manchester United gaat de directie onder meer adviseren bij het samenstellen van de selectie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.