Braboneger uit Tilburg van Facebook gegooid: 'Zeuren en zaniken om het woordje neger'

15 november 2014 om 13:15
nl
De Tilburger Steven Brunswijk is woedend. Zijn artiestenpagina op Facebook is geblokkeerd. Hij denkt dat het komt door zijn artiestennaam: Braboneger. "Er is een kleine groep die al tijden aan het zeuren en aan het zaniken is om het woordje neger", laat hij briesend weten aan Omroep Brabant.
Geschreven door

"Er is geklaagd bij Facebook en nu is mijn pagina geblokkeerd." Dat is voor Steven een pijnlijk gegeven omdat hij voor een deel afhankelijk is van zijn pagina om zijn naam als cabaretier de wereld in te helpen. "Ik heb toch bijna 85.000 likes op die pagina en om daarmee opnieuw te moeten beginnen, zou behoorlijk vervelend zijn."
'Aan inhoud ligt het niet'Volgens Steven moet het wel aan het woordje neger liggen. "Met al die zeurpieten tegenwoordig, kan ik niks anders bedenken. Aan de inhoud van de pagina kan het niet liggen. Daar staan gewoon filmpjes op die ik al jaren plaats. Die inhoud zorgt wel eens voor wat discussie maar is nooit te schokkend om voor geblokkeerd te worden."
Van Facebook mag hij beroep aantekenen tegen de blokkade. "Maar bij een afwijzing van dat beroep wordt de pagina definitief verwijderd." Steven laat het er niet bij zitten. "Succes komt met tegenslagen", laat hij relativerend weten. "Ondanks een aantal motherfuckers ga ik gewoon door. En als dat betekent dat ik opnieuw moet beginnen, dan doe ik dat."
PetitieOndertussen hebben zijn fans al een nieuwe pagina opgericht die als petitie moet dienen om zijn pagina in de lucht te houden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.