Video

Rutte, Asscher, Roemer en Pechtold voerden zaterdag campagne in Den Bosch

15 november 2014 om 13:37 • Aangepast 21 november 2020 om 21:34
nl
De Bossche binnenstad veranderde zaterdagmiddag even in het Binnenhof. Onder andere Lodewijk Asscher (PvdA), Emile Roemer (SP), Alexander Pechtold (D66) en Mark Rutte (VVD) kwamen langs om campagne te voeren. Op 19 november zijn er namelijk onder andere in Den Bosch gemeenteraadsverkiezingen.
Profielfoto van
Geschreven door

In het grootste gedeelte van Nederland werden die verkiezingen 19 maart al gehouden, maar de inwoners van de herindelingsgemeenten mogen komende week pas naar het stemhokje. In Brabant zijn dat Den Bosch, Maasdonk en Oss.
De stad inWie de Haagse kopstukken eens wilde ontmoeten, kreeg zaterdag in Den Bosch dus genoeg kansen. Lodewijk Asscher was om twaalf uur ’s middags in dienstwinkel Copernikkel, waar hij in gesprek ging met bewoners van de wijk Boschveld. Asscher was er om de lokale politici "een hart onder riem te steken en de moraal onder hen hoog te houden" nu de partij het zwaar heeft.
Een half uurtje later, om halfeen, meldde Emile Roemer zich bij de Arena. Hij ontmoette daar eerst wat partijleden en ging daarna de stad in. Het ging gepaard met veel muziek en dans. Roemer had zich verdiept in de plaatselijke problemen zoals de Bartenbrug en de nieuwbouw van het theater. Over dat laatste zei hij dat "die miljoenen beter besteedt zijn aan de zorg."
Alexander Pechtold was vanaf drie uur ’s middags in Den Bosch. Hij ging eerst flyeren bij het centraal station en liep daarna de stad in. Premier Mark Rutte was om halfvier in de hoofdstad van Brabant. Hij ging flyeren op het Kerkplein. Op de vraag wat er toch met de Bartenbrug moet, antwoordde de premier : "Geen idee." En daarna souffleerde zijn Bossche partijgenoten hem: "Ze moeten de brug afmaken."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Rutte: 'Heel triest dat intocht onrustig verliep'Tijdens zijn campagne in Den Bosch sprak Rutte ook nog over de onrustig verlopen sinterklaasintocht in Gouda. Hij noemde het 'heel triest' dat de intocht van Sinterklaas in Gouda zo onrustig is verlopen. Zestig mensen werden aangehouden.
"Ik doe aan heel Nederland een oproep om de komende weken van Sinterklaas een groot feest te maken'', voegde Rutte eraan toe na berichtgeving van de NOS.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.