Oh kom er eens kijken: Sinterklaas is aangekomen in Brabant- FOTO'S

15 november 2014 om 15:39 • Aangepast 21 november 2020 om 21:34
nl
Eindelijk is Sinterklaas weer in het land. Aan het begin van de middag is de goedheiligman aangekomen in Gouda en daarna is hij razendsnel doorgestoomd naar Brabant. In onder andere Breda, Eindhoven, Heusden, Roosendaal en Bergen op Zoom werd de Sint zaterdagmiddag onthaald.
Profielfoto van
Geschreven door

In Bergen op Zoom waren daarom al vanaf ’s morgens heel vroeg veel mensen in de weer om er voor te zorgen dat de stad klaar zou zijn voor het hoge bezoek. Er werden zo’n 10.000 mensen verwacht. De Sint voer om halftwee de stad binnen. In een optocht liep hij met zijn pieten naar de Grote Markt, waar hij om drie uur 's middags aankwam. Fotoreportage intocht EindhovenOok in Eindhoven stonden honderden kinderen met hun ouders langs de kade, in afwachting van de Sint. De Goedheiligman en zijn Pieten kwamen per boot aan in de Lichtstad. Onze fotografe stapte ook aan boord en voer een stukje mee. Klik hier om de fotoreportage te zien.
Gouden oorringenDe intocht van de Sint in Eindhoven gebeurde op de tradionele manier, zonder aanpassingen aan het uiterlijk van Zwarte Piet. "Alleen de gouden oorringen, die hebben we dit jaar thuis gelaten", vertelt een Piet. "En dat is wel prettig, want ze klemmen enorm in de oren."
Solliciteren bij de SintJoost stond in Bergen op Zoom al vroeg klaar voor het feest. Hij ziet er zelf ook een beetje uit als een Zwarte Piet. "Ik ben een heel groot fan, dus ik probeer ook een Zwarte Piet te zijn", legde hij uit. "Het is heel belangrijk dat een piet blij en vrolijk is en dat hij de mensen aan het lachen maakt."
Stiekem hoopt hij nog een keer mee te mogen naar Spanje. “Ik zou heel graag echt aangenomen worden als Zwarte Piet, maar ik moet nog eens uitzoeken hoe dat precies werkt, solliciteren bij Sinterklaas.”
PietenbandDe Pietenband van de Sint was alvast vooruit gevaren om te oefenen in Bergen op Zoom. De Klarinetpiet was blij dat de Sint eraan kwam. "Mijn favoriete liedje is Zie Ginds Komt De Stoomboot", vertelde ze. "Dan weet je dat het feest echt gaat beginnen."

Wachten op privacy instellingen...

ArrestatiesBij de intocht van Sinterklaas in Gouda zijn zaterdag zestig mensen aangehouden. Dat meldde burgemeester Milo Schoenmaker op een persconferentie. Of het gaat om voor- of tegenstanders van Zwarte Piet kon Schoenmaker niet zeggen. De burgemeester zei 'teleurgesteld' te zijn over incidenten en noemde de sfeer die daardoor ontstond 'grimmig'.
Naast zwarte pieten, was er ook een enkele witte piet aanwezig en Gouda had ook gezorgd voor een aantal stroopwafel- en kaaspieten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.