Voortvluchtige Roger Lips (50) uit Uden slaat terug met miljoenenclaim: ‘SNS flikte me kunstjes’

15 november 2014 om 21:18
nl
Roger Lips (50) uit Uden wil ruim 200 miljoen euro schade bij de bank SNS Reaal claimen. Dat laat de voortvluchtige vastgoedhandelaar weten in gesprek met NRC Handelsblad. De Udenaar gaf in Dubai zijn eerste interview sinds zijn faillissement.
Geschreven door

Volgens Lips hebben SNS en ABN AMRO hem onnodig failliet laten gaan. Hierdoor is naar eigen zeggen ook zijn vastgoedbedrijf kapotgemaakt. “Ze flikten me kunstjes. Ik heb toen gesprekken opgenomen zodat ze de afspraken later niet konden gaan ontkennen”, legt de Udenaar uit.
De vastgoedhandelaar wil voormalig SNS-bestuurder Ronald Latenstein en huidige bestuursvoorzitter Gerard van Olphen persoonlijk aansprakelijk stellen. Hij stelt dat de banken veel geld aan hem hebben verdiend, maar dat ze de financieringen stopten vanwege de economische crisis. Hierdoor kon de Udenaar niet meer aan zijn betalingsverplichtingen voldoen.
FaillissementLips werd begin november op verzoek van de ABN AMRO ook in Zwitserland persoonlijk failliet verklaard. In Nederland gebeurde dat vorig jaar april. Hij staat voor meer dan 100 miljoen euro in het krijt bij verschillende banken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.