Koploper JVC Cuijk laat onnodig punten liggen tegen EVV

15 november 2014 om 23:14
JVC Cuijk heeft zaterdagavond in de topklasse zondag met 1-1 gelijkgespeeld tegen EVV. Paal en lat voorkwamen dat de ploeg van scheidend trainer Eric Meijers de koppositie verstevigde.

Koploper JVC begon beter dan EVV. Rik Renirie onderstreepte dat na vier minuten met een mooie kans. Hij ging alleen op de doelman af, maar zijn fraaie lob verdween net over het doel. Toch was het EVV dat op voorsprong kwam. Na achttien minuten krulde Steff de Witt een vrije trap, gegeven na een handsbal op randje strafschopgebied, prachtig in de kruising: 0-1.
Daarna had JVC grote moeite om kansen te creëren. Tot vijf minuten voor rust. Toen stuurde Djimmie van Putten Renirie met een fraaie pass weg op rechts. De voorzet van de rechterspits werd goed ingekopt door Frenk Schaap, maar die zag zijn inzet nog gekeerd worden. Mark Fennebeumer reageerde attent en schoot uit de rebound de gelijkmaker binnen. 1-1 was geen onverdiende ruststand, want EVV had na de treffer ook geen scoringskans meer gecreëerd.
JVC begint tweede helft veel beterOok aan het begin van de tweede helft had JVC het meeste balbezit, EVV was duidelijk niet gekomen om het spel te maken. Verschil met de eerste helft was dat er nu wel kansen kwamen voor het team van Eric Meijers. In de 60e minuut was Frenk Schaap dichtbij een treffer. Hij draaide mooi weg van zijn tegenstander, maar schoot net naast. Niet veel later werd de voorzet van Boy Visser gemist door Bouwmeester en daarna wild over geschoten door Renirie. In de 65e minuut schoot Visser zelf, maar zijn afstandsschot werd gekeerd door keeper Simon Wagner.
Na 67 minuten leek Renirie te gaan scoren, maar zijn inzet passeerde wel de keeper, maar niet de lijn. Ook de inlopende Fennebeumer kon het laatste zetje niet geven. Daarna had EVV een opleving en moest keeper Sjors Witt nog een aantal keren handelend optreden om een treffer van de gasten te voorkomen. Zo tikte hij een kwartier voor tijd de inzet van Heatubun met zijn vingertoppen net naast.
Bevrijdende treffer blijft uitDaarna bleef JVC het proberen, zo was Jorrit Ritzen uit een corner heel dichtbij de winnende. Maar zijn kopbal ging er niet in. In de 89e minuut was Fennebeumer ook dichtbij met een knappe kopbal op de paal, maar ook hij wist de bevrijdende 2-1 niet te maken.  En dus moet JVC afwachten of het ook zondagavond nog eerste in de ranglijst staat.