Bergers zijn begonnen op rampplek MH17 in Oekraïne

16 november 2014 om 08:26
nl
Een Nederlands team van bergingswerkers is zondagochtend begonnen met de berging van de MH17-wrakstukken in het oosten van Oekraïne, waar vijftig Brabanders om het leven kwamen. Dat laat de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) weten.
Geschreven door

De berging wordt gedaan door hetzelfde team dat afgelopen twee weken al heeft gezocht naar menselijke resten. De bergers worden op de crashsite geholpen door de lokale rampendienst SES.
De berging zal meerdere dagen in beslag nemen, afhankelijk van de veiligheidssituatie en het weer. Per dag wordt beoordeeld of er kan worden gewerkt.
Vanuit Charkov naar NederlandDe geborgen wrakstukken worden eerst verzameld op een locatie bij de plaats van het ongeluk. Daarna worden ze met diepladers vervoerd naar Charkov, van waaruit de wrakstukken naar Nederland worden gebracht. Wanneer en hoe dat gebeurt, kan de Onderzoeksraad nog niet zeggen.
Niet alle wrakstukken worden geborgen. De OVV heeft een 'verlanglijst' met specifieke vliegtuigdelen die ze graag wil onderzoeken, omdat die mogelijk meer licht werpen op de toedracht van de crash.
Nabestaanden richten stichting op  Bij de vliegramp vielen 298 doden. Onder hen waren vijftig Brabanders. Intussen hebben nabestaanden van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne een stichting opgericht. Die gaat de belangen van de nabestaanden behartigen.
Lees meer over de vliegramp met de MH17 op onze themapagina: www.omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.