Sport zondag: ijshockeyer Kemphanen verliezen van Heerenveen, Harrie Smolders wint in Las Vegas

16 november 2014 om 09:25
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor Sanne Voets, springruiter Harrie Smolders, veldrijden, de ijshockeyers van Kemphanen en handbalclub Tachos uit Waalwijk.
Geschreven door

Tachos verliest van OCI-LIONS 2De handballers van Tachos uit Waalwijk hebben zondagmiddag van OCI-LIONS 2 verloren. In Sittard werd het 28-27. Lange tijd ging het gelijk op. Vlak voor tijd wisten de Limburgers de wedstrijd te beslissen in hun voordeel.  
Mathieu van der Poel zesde in GaverdeDe Belg Vantornout is zondag de winnaar geworden van de Superprestige in het Belgische Gaverde. Mathieu van der Poel uit Hoogerheide werd zesde, oudere broer David werd elfde. Corné van Kessel uit Veldhoven werd twaalfde en Twan van den Brand uit Volkel eindigde op plek 23. Patrick van Leeuwen uit Hilvarenbeek eindigde als 25ste.
Nuys gaat na vier wedstrijden nu aan kop met 52 punten. Mathieu van der Poel volgt op plek twee met vijftig punten.    
Springruiter Smolders wint in Las VegasHarrie Smolders lijkt nu al zeker van een startplaats in de finale van de FEI wereldbeker springen, die volgend jaar april in Las Vegas wordt verreden. De springruiter uit Lage Mierde heeft de leiding in de West-Europese league overgenomen van de Fransman Kevin Staut, na zijn zege in de wereldbekerwedstrijd in Las Vegas.
Smolders was met Regina Z de beste in de barrage van de wedstrijd. Die overwinning leverde hem ruim 56.000 euro op. De Amerikaan Karl Cook met Jonkheer Z werd tweede. Smolders eindigde op de rug van Enjoy Louis ook nog als derde.
Kemphanen verliezen van HeerenveenDe ijshockeyers van Dolphins Kemphanen hebben hun eerste wedstrijd in de eredivisie zaterdag verloren. De Eindhovenaren waren thuis niet opgewassen tegen Heerenveen. Het duel eindigde in 1-5. Na zeven minuten stond het al 0-3, door goals van Josh Prudden en Ronald Wurm. In de tweede periode scoorde Prudden weer, evenals Levi Houkes. Andy Courtois redde vlak voor tijd de Eindhovense eer. Heerenveen was vrijdag ook al te sterk voor het Tilburgse Trappers.
Zege Voets in eerste wedstrijd Dressuur TrophySanne Voets heeft zaterdag in Harmelen de eerste wedstrijd om de KNHS Para Dressuur Trophy gewonnen. Met haar paard Vedet kwam de wereldkampioene uit Berghem tot een score van 72,68 procent. Op 6 december is de volgende wedstrijd in de strijd om de Para Dressuur Trophy, in Zuidlaren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.