Video

Drukke dag voor Sint in Brabant: feest in Den Bosch en Tilburg

16 november 2014 om 12:01 • Aangepast 21 november 2020 om 21:34
nl
Zondag had Sinterklaas weer een drukke dag. Zo deed hij onder meer Den Bosch en Tilburg aan.
Profielfoto van
Geschreven door

Na een feestelijke aankomst in Gouda trok Sinterklaas zaterdag door naar Brabant. Hij ging onder andere naar Eindhoven en Bergen op Zoom.
Sint Express TourIn Den Bosch haalde een Sint Express Tour kinderen zondag op bij het station. De Sint Express is een speciale trein die kinderen vanuit het hele land naar het Spoorwegmuseum in Utrecht brengt. Daar vindt een groot Sinterklaasfeest plaats.

Wachten op privacy instellingen...

Het Vergeten Kind organiseert namens de goedheiligman het feest, dat voor 'vergeten kinderen' is bedoeld. Dat zijn kinderen die niet thuis kunnen wonen, omdat ze bijvoorbeeld door hun ouders zijn mishandeld of misbruikt. Ze groeien op in sobere instellingen met minimale speelmogelijkheden.
Sint vertelt over zijn dromenDe trein die zondagochtend de kinderen vanuit Den Bosch naar Utrecht bracht, kwam uit Venlo. Behalve tientallen pieten zat ook Johnny de Mol van Het Vergeten Kind in die trein. "De kinderen krijgen cadeautjes, worden geschminkt en krijgen vooral veel snoep", vertelde hij trots.

Wachten op privacy instellingen...

In totaal gaan zondag 750 'vergeten kinderen' naar Utrecht, waar even alle zorgen worden weggehaald. Zo treedt onder meer de populaire meidenmand Djumbo op en zal Sinterklaas hoogstpersoonlijk zijn dromen vertellen. 'Dromen' is namelijk het thema van dit jaar.
Bezoek aan TilburgDe Sint heeft het druk zondag, want hij ging rond het middaguur ook naar Tilburg. Daar meerde hij met ruim 150 pieten aan in de Piushaven.

Wachten op privacy instellingen...

De goedheiligman trok vervolgens naar het Willemsplein. Daar kwam hij tussen drie uur en halfvier aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.