Melissa Boekelman uit Breda eerste vrouw die debuut maakt in viermansbob: 'Dit smaakt naar meer'

16 november 2014 om 14:04
nl
Een heuse primeur van Brabantse bodem. Remster Melissa Boekelman uit Breda maakte zondag, als eerste vrouw ooit, haar debuut in een internationale wedstrijd in de viermansbob van Jurriaan Wesselink, naast het team Edwin van Calker.
Geschreven door

Boekelman, ook bekend als kogelstootster, omschreef dit bij Omroep Brabant-radioprogramma Sportlunch als een ‘mooie nieuwe uitdaging’. "Het is heel goed gegaan. Ik kreeg allemaal highfives van de mannen", vertelt ze tevreden.
Blessure WesselinkDe atlete uit Breda werd benaderd door Wesselink vanwege een blessure bij één van zijn remmers. "Het was hartstikke vet. We zijn er heel uitgekomen", lacht Boekelman. "We waren echt een team. Dat voelde je. Het ging voor mijn gevoel wat sneller."
De internationale bobsleefederatie (FIBT) besloot in september om ook gemengde teams toe te laten in wedstrijden van de viermansbob. "Het smaakt naar meer", vertelt Boekelman.
Actie Omroep BrabantBoekelman heeft ook nog andere ambities. Ze wil dolgraag met de bobslee naar de Olympische Spelen, maar daar heeft ze geld voor nodig. En omdat sportkoepel NOC*NSF geen subsidie meer geeft, is ze afhankelijk van sponsoren.
Omroep Brabant-presentatoren Leon Kersten en Koen Wijn willen haar helpen in haar zoektocht naar een sponsor. Ze stellen voor zélf in de bobslee te stappen, als mensen bereid zijn in ruil daarvoor Boekelman te sponsoren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.