Hockeydames Den Bosch veel te sterk voor Bloemendaal, MOP wint en Oranje Zwart laat punten liggen

16 november 2014 om 15:43 • Aangepast 21 november 2020 om 21:34
Den Bosch wist zondagmiddag Bloemendaal te vernederen met 8-3. Door de winst behouden de Bossche hockeydames de koppositie in de hoofdklasse. Oranje Zwart speelde met 2-2 gelijk tegen HDM. MOP uit Vught deed goede zaken in de strijd tegen degradatie door Pinoké te verslaan met 0-3.
Profielfoto van

Oranje Zwart staat nu zesde in de hoofdklasse dames, MOP staat zevende.
Den Bosch – Bloemendaal 8-3Het duurde ruim twintig minuten voordat Den Bosch tot scoren kwam, maar daarna ging het ook snel. Bloemendaal werd aan de kant gezet met 8-3. Maartje Paumen (23'), Vera Vorstenbosch (26') en Marlies Verbruggen (27') zorgden voor een 3-0 voorsprong. Barbara Goeman Borgesius (30') deed wat terug voor de bezoekers. Vera Vorstenbosch (32') zette de 4-1 ruststand op het scorebord.
Na rust wist Den Bosch de voorsprong verder uit te bouwen door Marloes Keetels (38', sc), Marlies Verbruggen (40') en Maartje Paumen (45', sc). Eline Florie wist Bloemendaal nog wat hoop te geven door twee keer te scoren (52', 67'). Pauline Brugts (70') scoorde het laatste doelpunt. Door de winst blijft Den Bosch aan kop in de hoofdklasse dames. Bloemendaal staat nu op de tiende plaats.

Prima seizoenOndanks het vertrek van enkele belangrijke spelers, sluiten de Bossche hockeysters de eerste helft van het seizoen af als koploper. "Dit is een mooie score om het af te sluiten", zegt Lidewij Welten. "We hebben een heel mooi eerst helft gespeeld."
Ook aanvoerster Maartje Paumen is content met de eerste helft: "Ik ben supertevreden. Bij vlagen hebben we echt heel goed hockey gespeeld en de punten gepakt die we moesten pakken."
Champions TrophyVier speelsters van Den Bosch mogen zich opmaken voor de Champions Trophy eind deze maand in Argentinië. Dat zijn: Lidewij Welten, Maartje Paumen, Marloes Keetels en Margot Geffen.
"Ik sta hier nu in de regen en daar is het nu lekker dertig graden", blikt Welten alvast vooruit. "En natuurlijk is het leuk om het Nederlands team de Champions Trophy te spelen", voegt Paumen er nog bij.
HDM – Oranje Zwart 2-2 Oranje Zwart gaf twee keer een voorsprong uit handen tegen HDM. In Den Haag wist Valerie Magis (30') de Eindhovenaren de eerste keer keer op voorsprong te zetten. Na rust was het Rocío Ybarra (53') die HDM weer op gelijke hoogte bracht. Jill Boon (61') zette de Eindhovenaren weer op voorsprong.
Even dacht Oranje Zwart dat de voorsprong veilig was, maar een succesvolle strafcorner van Rocío Ybarra (66') zorgde voor een 2-2 gelijkspel. Oranje Zwart staat nu zesde in de hoofdklasse dames.
Pinoké – MOP 0-3MOP uit Vught sloeg een goede slag tegen Pinoké. In Amsterdam wist MOP met 0-3 te winnen. Lieke van Wijk (22') zette de bezoekers op voorsprong door een strafcorner succesvol te benutten. Ook in de tweede helft kwam Pinoké er niet aan te pas. Rosalie de Beer (58') en Colette de Beaumont (70') zorgden voor 0-3 eindstand.
Door de winst stijgt MOP van de negende naar de zevende plaats. Het gat met de nummer tien Bloemendaal bedraagt nu vijf punten.