PvdA wil vervolging voor racistische reacties tegen spelers van PSV: ‘Laat dat een signaal zijn’

16 november 2014 om 16:44
nl
De PvdA wil dat het Openbaar Ministerie actie onderneemt tegen mensen die zich via de sociale media racistisch hebben uitgelaten over een foto die international Leroy Fer op Twitter had gezet. Op de selfie zijn enkele gekleurde internationals te zien, onder wie vijf spelers van PSV.
Geschreven door

PvdA-Kamerleden Ahmed Marcouch en Keklik Yücel hebben zondag aan de ministers Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) gevraagd of het OM onderzoek naar de uitlatingen kan doen en eventueel vervolging instellen, ook als er geen aangifte is gedaan.
Ze vinden dat op deze manier een signaal kan worden afgegeven dat de racistische reacties niet te tolereren zijn. Mensen verwezen onder meer naar Zwarte Piet.
'Allemaal Zwarte Pieten'De foto van Fer werd massaal gedeeld op Facebook, waaronder door nieuwssite Voetbalzone.nl. Op die Facebook-pagina kwamen veel racistische reacties binnen, variërend van 'Club van Sinterklaas?' tot 'FC Aap' en van 'Allemaal Zwarte Pieten' tot  'Moeten jullie niet in Gouda zijn?', daarmee refererend aan de sinterklaasintocht die zaterdagmiddag plaatsvond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.