Guus Hiddink vaag over toekomst bij Oranje

16 november 2014 om 21:48
nl
Guus Hiddink wilde zondag na de zege van het Nederlands elftal op Letland (6-0) niet zeggen of hij bondscoach van de nationale ploeg blijft. "Ik sta in ieder geval nog onder contract bij de KNVB", zei hij de voor camera van de NOS.
Geschreven door

Oranje hervat op 28 maart de EK-kwalificatie met een thuiswedstrijd tegen Turkije. "Ik weet dat jullie al lekker lang speculeren", doelde Hiddink op de media. "Maar ik ben alleen met vandaag bezig." Hiddink kondigde voor het duel met Letland aan op te stappen als Oranje zou verliezen.
Van Persie: niemand wil Hiddink kwijtAanvoerder Robin van Persie was zondagavond na de ruime zege op Letland duidelijk over het al dan niet aanblijven van Guus Hiddink als bondscoach van het Nederlands elftal. Hiddink had van tevoren gezegd bij een nederlaag op te stappen, maar bleef ondanks de grote score alsnog vaag over zijn toekomst. "Niemand wil hem kwijt, we willen graag door met elkaar", aldus de captain bij de NOS.
"We hebben vandaag met 6-0 gewonnen, dus blijven we gewoon lekker met elkaar doorgaan", sprak Van Persie het vertrouwen in Hiddink uit. Hij ziet dan ook geen reden voor de ervaren trainer om op te stappen. "Ik zou niet weten waarom hij dat zou moeten doen. We moeten dit goede gevoel gewoon vasthouden met elkaar. De serie voor volgend jaar is goed ingezet."
Robben: kan niet in hoofd Hiddink kijkenArjen Robben weet niet of Guus Hiddink bij de volgende interland van Oranje, in maart tegen Turkije, nog als bondscoach op de bank zit. Hiddink liet zondag na de ruime thuiszege op Letland in het midden wat hij in de toekomst doet. "Ik vind het moeilijk in te schatten of Hiddink blijft", zei Robben bij de NOS. "Ik kan niet in zijn hoofd kijken. Voor mij kan het allebei de kanten op."
Hiddink had zijn lot aan de uitkomst van de interland tegen Letland verbonden. Wat Robben betreft blijft de ervaren coach aan. "Ik heb al vaker gezegd: we zijn er met zijn allen aan begonnen, we moeten het ook met zijn allen afmaken. Maar we zullen zien wat de toekomst uitwijst."
KNVB blijft stil over toekomst HiddinkBert van Oostveen houdt zich voorlopig stil over Guus Hiddink. "Van Oostveen en Hiddink komen binnenkort, zoals gebruikelijk, bij elkaar om alles rondom het Nederlands elftal te bespreken'', zei een woordvoerder van de KNVB. De directeur betaald voetbal wil tot die tijd niet reageren op de ontwijkende antwoorden van Hiddink over diens toekomst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.