Video

Duizend onderbroekjes voor de Kledingbank Den Bosch: ‘We zijn overdonderd'

17 november 2014 om 09:14 • Aangepast 21 november 2020 om 21:33
nl
Duizend onderbroeken ter waarde van 10.000 euro. Bij de Kledingbank in Den Bosch kunnen ze hun geluk niet op. De zoektocht naar nieuwe onderbroeken voor arme gezinnen in Den Bosch beleefde deze week een bijzonder hoogtepunt.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

“We zijn overdonderd door het genereuze gebaar, geweldig”, looft Monique Bredeveld van de Kledingbank de donatie.
'We leven van donaties'Mede dankzij aandacht van Omroep Brabant stromen de donaties van diverse scholen, organisaties en bedrijven binnen. Kledingbedrijf The Body Cover Group uit Waalwijk kreeg ook lucht van de actie en besloot deze week een enorme hoeveelheid Boobs & Bloomers onderbroekjes te doneren.
Deze onderbroeken zijn gemaakt voor meisjes in de leeftijd van acht tot veertien jaar. “Een prachtig gebaar. De Kledingbank leeft van donaties en kleine subsidies van de gemeente, dus dan komt dit als geroepen”, spreekt Bredeveld tevreden.

Wachten op privacy instellingen...

'Heel dramatisch'Het tekort aan ondergoed blijft een structureel probleem, zegt de medewerkster. “Het is wrang, maar de realiteit. Er zijn genoeg kinderen in de regio die met plastic schoenen of een regenjas naar school komen. Heel dramatisch, maar het is niet anders.”
Tweedehands kleding en schoenen worden volgens de Kledingbank voldoende ingebracht, maar ondergoed, en dan met name kinderondergoed, komt de stichting structureel tekort. “Dankzij de donatie van The Body Cover Group kunnen we vele kwetsbare tienermeisjes, die onder de armoedegrens leven, van nieuwe onderbroeken voorzien”, laat de stichting weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.