Genomineerden Brabantse Cultuurprijs 2014 bekend

17 november 2014 om 10:36
nl
Drie projecten in Tilburg, Oss en Eindhoven zijn genomineerd voor de Brabantse Cultuurprijs 2014. Dat heeft de jury maandag bekendgemaakt.
Geschreven door

Provinciebestuurder Brigite van Haaften maakt op 18 december de winnaar bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst die wordt uitgezonden door Omroep Brabant.
Avontuur van de VogeltjesbuurtEen van de kanshebbers is de film 'Avontuur van de Vogeltjesbuurt’ over de gelijknamige volkswijk in Tilburg. De film werd in januari uitgezonden op Omroep Brabant. “De samenwerking tussen bewoners en professionele cultuurmakers resulteerde in een bijzonder document dat een herwaardering geeft van de wijk”, zo meldt de jury. “
Wijkkijken
De tweede genomineerde is ‘Wijkkijken’, een project in de Componistenbuurt in Oss. Een fotografe werk daar samen met bewoners van de wijk aan een artistiek en beeldend project over de wijk die de komende jaren ingrijpend wordt gerenoveerd.  
Woensel Supertol!!
‘Woensel Supertol!!’ is de derde kanshebber. De Eindhovense kunstenaar Tijs Rooijakker zoekt, samen met rapper Fresku naar de drijfveren, doelen en ambities van de bewoners. Deze inspirerende teksten worden vervolgens onderdeel van een publiek kunstwerk. “De cultuurmakers zijn erin geslaagd bewoners te inspireren en daardoor persoonlijk te groeien”, aldus de jury over het project.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.