Grote vogelshow in Zeeland afgelast vanwege vogelgriep: ‘Financieel debacle voor onze vereniging’

17 november 2014 om 12:11
nl
De grote vogelshow die aankomend weekend in Zeeland gehouden zou worden, gaat niet door. Het bestuur van vogelvereniging ‘Kleur en Zang’ heeft noodgedwongen een streep moeten zetten door het evenement vanwege de uitbraak van vogelgriep.
Geschreven door

Dat laat secretaris Chris van Hout weten aan Omroep Brabant. Dinsdag zouden negenhonderd vogels arriveren die woensdag zouden worden gekeurd. Door het vervoersverbod gaat dat niet meer lukken.
'Financieel debacle'De organisatie van de show probeerde nog te schuiven met de ontvangst van vogels en keuringen, maar dat mocht niet baten. “We hebben ook nog andere alternatieven bekeken, maar zonder resultaat. Dit is een financieel debacle voor onze vereniging”, vertelt Van Hout teleurgesteld.
Meteen na het nieuws dat het ministerie van Economische Zaken voor het hele land een absoluut vervoersverbod voor pluimvee afkondigde, gingen de leden van Kleur en Zang in crisisoverleg. “Iedereen is enorm geschrokken. Hier zat weken, zo niet maanden voorbereiding in.”
Vogelshow OirschotVogelvereniging De Woudgalm uit Oirschot heeft de vogelshow van aankomend weekend ook af moeten blazen. Dinsdagavond zouden 600 vogels van zes verenigingen worden ingebracht bij zaal 't Vrijthof in Oirschot. Door het vervoersverbod is dit echter niet mogelijk.
"Het transport naar later in de week verschuiven is niet mogelijk omdat de keurmeesters van de NBVV dan bij andere verenigingen moeten keuren", baalt voorzitter Toon van Haren. "We hopen dat de financiële pijn meevalt."
Telefoon roodgloeiendDe schade wordt geschat op zo’n duizend euro. “Alle leden krijgen uiteraard hun inschrijfgeld terug. We hadden voor het gehele weekend een dorpshuis afgehuurd. Dat geld zien we uiteraard niet meer terug”, baalt de secretaris.
Diverse vogeltentoonstellingen komen in de problemen door het vervoersverbod als gevolg van de uitbraak van vogelgriep. De telefoon bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers staat roodgloeiend, vertelde een woordvoerder maandagochtend.
Vogelgriep HekendorpDe vogelgriep bij een pluimveebedrijf in Hekendorp bij Gouda heeft zich niet verplaatst naar twee bedrijven in de directe omgeving. Bij een bedrijf zijn monsters zijn op kweek gezet en uit dat onderzoek is volgens het ministerie van Economische Zaken gebleken dat er geen vogelgriep heerst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.