Video

Michelinster voor restaurant Wiesen in Eindhoven, tweede ster voor De Lindehof in Nuenen

17 november 2014 om 12:59 • Aangepast 21 november 2020 om 21:32
nl
Restaurant Wiesen in Eindhoven heeft maandagochtend een Michelinster gekregen. De Lindehof in Nuenen ontving een tweede ster. Dit is maandagochtend in Maastricht bekendgemaakt. Brabant telt nu drie restaurants met twee sterren en tien restaurants met één ster.
Profielfoto van
Geschreven door

Voor het echtpaar Yuri en Jessie Wiesen, die nog maar vier jaar geleden hun restaurant in Eindhoven begonnen, is hun Michelinster een totale verrassing. De ontlading was dan ook groot. "Ze zijn overweldigd en zielsgelukkig", vertelt verslaggever Tom van den Oetelaar, die de prijsuitreiking bijwoonde.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

De Brabantse tweesterrenrestaurants:** Boreas in Heeze** De Lindehof in Nuenen** De Treeswijkhoeve in Waalre
De Brabantse restaurants met één ster:* Wolfslaar in Breda* Avant-Garde Van Groeningen in Eindhoven* De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven* Wiesen in Eindhoven* De Zwaan in Etten-Leur* Sense in Den Bosch* De Heer Kocken in Vught* Cordial in Oss* Wollerich in Sint-Oedenrode* Mijn Keuken in Wouw
'Eigenzinnig en met pit'In de Michelingids wordt de keuken van De Lindehof in Nuenen omschreven als 'eigenzinnig' en met 'pit'. "Een heerlijke exotische ervaring die een tweede ster verdient." Chef Soenil Bahadoer blijft er redelijk nuchter onder. Met beide benen op de grond vindt hij nu het belangrijkst.
Het Eindhovense Wiesen bewijst volgens de gids 'hoe belangrijk een goed product is'.
De Molen in KaatsheuvelIn vergelijking met de sterren van vorig jaar is restaurant De Molen in Kaatsheuvel uit het rijtje van Brabantse sterrenrestaurants verdwenen. Dit restaurant sloot eerder dit jaar namelijk noodgedwongen de deuren. Sinds enkele weken is het restaurant wel weer open, maar dit in geheel nieuwe stijl en dus zonder ster.
Drie sterren voor Brabander in RotterdamDe Michelin-ster van FG Food Labs in Rotterdam heeft trouwens ook een Brabants tintje. De eigenaar daarvan is Francois Geurds uit Someren. Die had trouwens met zijn FG Restaurant al twee Michelinsterren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.