Spelers Nederlands Elftal doen geen aangifte van racistische opmerkingen

17 november 2014 om 14:30
nl
De voetbalbond KNVB vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) actie moet ondernemen naar aanleiding van de racistische reacties op internet op een 'selfie' van international Leroy Fer. Na overleg met de spelersgroep heeft de KNVB besloten voorlopig geen aangifte te doen, maar wel volledige medewerking te willen verlenen aan een mogelijk onderzoek.
Geschreven door

Middenvelder Leroy Fer zette zaterdag een vrolijke selfie op Instagram, maar dat leidde tot veel racistische reacties. Er werden vergelijkingen gemaakt met apen, en veel mensen beschreven de spelers als zwarte pieten en slaven. "Losgebroken van de ketenen en dan krijg je dit", schreef iemand.
"De KNVB vindt het echt onsmakelijk", aldus de woordvoerder. "Zeker ook omdat voetbal van iedereen is en het Nederlands elftal heel veel Nederlanders met elkaar verbindt."
Frans TimmermansEurocommissaris Frans Timmermans, voormalig minister van Buitenlandse Zaken, heeft ook op alle ophef gereageerd. Op Facebook schrijft hij: "Zeer eens met de boze reacties van Robin van Persie en Wesley Sneijder op het schandalige commentaar dat sommigen onder de selfie hebben gezet van Memphis, Leroy Fer, Luciano Narsingh, Karim Rekik, Jetro Willems, Quincy Promes, Giorginio Wijnanldum, Gregory van der Wiel en Kenneth Vermeer."
"Er is nog een hoop werk te doen voordat racisme en onverdraagzaamheid uit de samenleving zijn verdreven. Deze voetballers, waar de jeugd met bewondering naar opkijkt, zullen ertoe bijdragen dat uiteindelijk iedereen zal inzien dat voor dom racistisch gebral geen plaats is in Nederland", aldus de politicus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.