Directeur Rita van Breugel van Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant stopt ermee

17 november 2014 om 15:02
nl
Algemeen directeur Rita van Breugel van Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant heeft in overleg met de Raad van Toezicht besloten om op 1 januari 2015 haar functie neer te leggen. Dat heeft te maken met de grote veranderingen bij Jeugdzorg op die datum.
Geschreven door

Vanaf 1 januari 2015 valt Jeugdzorg niet langer onder de provincie, maar zijn de gemeenten er verantwoordelijk voor. Dat heeft grote gevolgen voor de werkwijze en organisatie. Er komen onder meer nieuwe regio-directeuren met een flink takenpakket.
Goed overlegEerder dit jaar hebben de Raad van Toezicht en de directeur met elkaar besproken wat dat betekent voor het functioneren van de directie.
Mevrouw Van Breugel heeft zich toen afgevraagd of zij de juiste persoon is om die gewijzigde opdracht uit te voeren. Dat is niet omdat zij het niet eens zou zijn met de overheveling van taken en bevoegdheden naar regio's en gemeenten.
Wisseling van de wacht nodig Van Breugel vindt dat de organisatie van de jeugdzorg in Nederland vraagt om een frisse aanpak van een nieuwe directeur. Dat is ook beter voor de beeldvorming, aangezien zij bijna acht jaar het gezicht was van de centraal geleide provinciale jeugdzorg. En dat bestaat straks niet meer in die vorm.  
De datum waarop de jeugdzorg overgaat van provincie naar gemeenten, ziet zij daarom als een natuurlijk moment om het stokje over te dragen. De Raad van Toezicht betreurt dat, maar ondersteunt na rijp beraad haar zienswijze.
Tot juli als adviseurRita van Breugel (57) kwam op 1 februari 2007 in dienst van Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant. Zij blijft tot 1 juli 2015 aan als adviseur. Haar taken als algemeen directeur worden per 1 januari 2015 overgenomen door een interim-bestuurder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.