Gemeente Tilburg zoekt juiste balans tussen hoeveelheid horecafeesten en Tilburgse Kermis - Omroep Brabant

Gemeente Tilburg zoekt juiste balans tussen hoeveelheid horecafeesten en Tilburgse Kermis

17 november 2014 om 17:06 • Aangepast 24 april 2020 om 20:01
nl
De gemeente Tilburg gaat het aantal horecafeesten tijdens de Tilburgse Kermis reguleren. Kermiswethouder Erik de Ridder maakte dat maandag bekend tijdens de verpachting van de kermis. Volgens de wethouder is de verhouding tussen kermis en horecafeesten uit balans geraakt.
Geschreven door

Het was een toenemende klacht van exploitanten die op de kermis in Tilburg staan. Horecabedrijven die meer en meer feesten organiseren tijdens de Tilburgse Kermis.
Euro maar één keer uitgevenEen euro kun je maar één keer uitgeven, zo is de redenering. "En wij moeten heel veel betalen voor een staanplaats en zij (de horeca, red.) hebben die hoge uitgaven niet", zegt één van de kermisexploitanten maandag in Berkel-Enschot, waar de verpachting voor de kermis van 2015 plaatsvindt.
Met horeca om tafelKermiswethouder Erik de Ridder begrijpt de exploitanten. "Ik wil wel de stad afsluiten voor de kermis, maar niet tien dagen lang voor bier- en muziekfeesten", zegt de wethouder.
De Ridder gaat met de horeca aan tafel om het aantal feesten tijdens de kermis te gaan reguleren. "Ik ga niet het aantal feesten afknijpen, maar de balans tussen kermis en horecafeesten terug brengen."
Poen, poen, poen Opnieuw, en dat is een trend, hadden exploitanten minder geld over voor een plek op de Tilburgse Kermis. Kermisexploitanten die wij aanspraken boden fors minder voor een plek dan de afgelopen jaren. Deskundigen van kermiswebsites die de verpachting jaar in, jaar uit bijwonen en alles bijhouden, bevestigen de trend van verder dalende verpachtingsprijzen.
De gemeente Tilburg kreeg over de kermis van 2014 achthonderdduizend euro minder aan verpachtingen binnen dan het jaar daarvoor. Voor 2015 zal het dus opnieuw minder zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.