Gemeente Son en Breugel wil hond Diesel toch laten afmaken

17 november 2014 om 16:51 • Aangepast 24 april 2020 om 20:01
nl
Rottweiler Diesel uit Son en Breugel moet van de gemeente toch inslapen. De rechtbank in Den Bosch stak daar eind oktober een stokje voor. Maar de gemeente Son en Breugel gaat daartegen in beroep.
Geschreven door

Een jaar geleden gaf de gemeente opdracht om Diesel in beslag te nemen, omdat het beest een paar keer andere honden had gebeten.
DoodvonnisBurgemeester Hans Gaillard van Son en Breugel besloot in januari dat de hond moest worden afgemaakt.
Eigenaar Frans Meijer kon het inslapen van de rottweiler voorkomen door het beest weg te doen naar het buitenland. Meijer maakte bezwaar tegen het doodvonnis van de gemeente, maar de burgemeester wees dit af.
Tweemaal hoger beroepEr volgde een rechtszaak, die de gemeente verloor. De rechtbank vond dat de burgemeester niet bevoegd is om dit besluit te nemen, omdat de situatie niet urgent genoeg was. De hond zit namelijk sinds september 2013 in een speciale opvang voor agressieve honden.
Volgens hetzelfde vonnis mocht Diesel dan ook niet niet terug naar zijn baasje. Daar was Meijer het dan niet mee eens en ook de eigenaar gaat via hoger beroep bij de Raad van State zijn gelijk proberen te halen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.