Video

Eigenaren restaurant Wiesen Eindhoven dolblij met Michelinster: 'Zo'n onderscheiding is fantastisch'

17 november 2014 om 16:58
nl
Yuri en Jessie Wiesen van het gelijknamige restaurant in Eindhoven zijn dolblij met de Michelinster die ze maandag kregen. "De champagne heeft al rijkelijk gevloeid", laat de eigenaresse weten.
Geschreven door

Het culinaire echtpaar beschrijft hun gerechten op hun website als 'Klassiek in een modern jasje met invloeden uit de hele wereld.' Jessie voegt daar nog aan toe dat ze de ster waarschijnlijk gekregen hebben voor de goede producten, mooie smaken en creativiteit van haar man.
Feest voor de smaakpapillenDe jury van Michelin beschreef het eten van Wiesen tijdens de uitreiking een stuk poëtischer: "Er worden hoge culinaire toppen gescheerd in de Kleine Berg nummer 10 in Eindhoven. In deze gezellige zaak komt u niets tekort dankzij een equipe die flair heeft en een chef die uw smaakpapillen aan het feest zet. De producten zijn herkenbaar maar prikkelen dankzij fijne, precieze bereidingen. Bij Wiesen is het genieten!"
Jessie Wiessen had de toekenning van de Michelinster niet verwacht. Tot twee keer toe kregen ze bezoek van de organisatie van Michelin. "Misschien zijn ze vaker geweest, maar dat weten we niet." Het echtpaar stond er naar eigen zeggen heel nuchter in. "We vonden het superleuk dat ze langs kwamen, maar we zijn er niet speciaal mee bezig geweest."
'We veranderen niets'Chef Yuri heeft zijn kookstijl niet aangepast om de jury van Michelin te plezieren. "We hebben gewoon de dingen gedaan die we konden, zo goed als mogelijk. Het is helemaal fantastisch dat we daar erkenning voor krijgen", glundert zijn vrouw Jessie. Het culinaire duo gaat op dezelfde voet verder. "We veranderen niets, ook niet aan de prijs", voegt de gastvrouw eraan toe.
Yuri en Jessie openden restaurant Wiesen in 2010. Het restaurant heeft plaats voor veertig gasten. Een lunch kost er zo'n 30 euro. De prijzen van een menu variëren tussen de 35 en 70 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.