'Brandstichters Orangerie Eindhoven waren waarschijnlijk op informatiebijeenkomst'

17 november 2014 om 19:45
nl
De politie heeft sterke aanwijzingen dat de daders van de brandstichting op de Orangerie in Eindhoven eerder de informatiebijeenkomst van de gemeente bijwoonden. Dat bleek tijdens de uitzending van opsporingsprogramma Bureau Brabant.
Geschreven door

Tijdens de informatiemiddag werden de antikraak-bewoners en omwonenden van de Orangerie bijgepraat over de komst van asielzoekers naar het gebouw.
Bedreiging op informatiemiddagEen bewoner van de Orangerie werd toen bedreigd door een groep mensen. "Er werd gezegd dat de bewoner maar beter kon verhuizen voordat er iets ergs zou gebeuren", weet de politie. Anderhalve week later werd er brand gesticht in het pand.
De daders liepen vanaf de parkeerplaats met twee jerrycans gevuld met benzine naar een nooddeur aan de achterkant van het gebouw. Ze braken de nooddeur open en goten de benzine in het gebouw. Dat staken ze vervolgens aan. De bewoners konden elkaar op tijd waarschuwen en vluchtten naar buiten. Er raakte niemand gewond.
Getuigen gezochtDe politie is op zoek naar mensen die twee verdachte auto's op de parkeerplaats van de Orangerie hebben zien staan. Het gaat om een donderkleurige stationwagen en een witte Volkswagen Polo. Ook kan het mensen opgevallen zijn dat er iemand twee jerrycans vulde bij een tankstation.
Getuigen kunnen zich melden bij het Team Nationale Criminele Inlichtingen op telefoonnummer: 079-3458999

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.