BCC neemt Harense Smid, Micro-Elektro en It's Electronics uit Oss over, 50 tot 150 banen verloren

18 november 2014 om 07:16
nl
Franse Elektronicaketen BCC neemt concurrenten Harense Smid, Micro-Elektro en It's Electronics over. Die drie zijn onderdeel van het Osse moederbedrijf HiM Retail. De intentie is om achttien winkels om te bouwen naar de BCC-formule.
Geschreven door

HiM-directeur Jan Hoogstrate verwacht dat er hierdoor bij zijn bedrijf uiteindelijk zo'n 50 tot 150 mensen hun baan zullen verliezen. Nu werken er nog ruim 460 mensen voor HiM.
Personeel naar BCCEen deel van het personeel wordt overgenomen door BCC. Het personeel van de achttien overgenomen zaken gaat mee naar BCC. Dat zijn er 130. HiM Retail heeft 41 vestigingen. Tien zaken moeten dicht omdat ze te veel concurreren met bestaande BCC-winkels. Van die tien winkels neemt BCC dertig medewerkers over.
Voor de resterende dertien zaken zoekt HiM nog naar een koper. Hoogstrate zag op de lange termijn geen kansen meer om de concurrentiestrijd met BCC te winnen. "Dan kun je beter op dit aanbod ingaan dan elkaar kapot te concurreren. We worden nu uit de markt gekocht'', stelde de topman dinsdag.
Achttien overgenomen zakenDe zaken van HiM die worden overgenomen bevinden zich in plaatsen waar de grote concurrent nu nog niet zit. De Brabantse zaken die worden overgenomen staan in Cuijk, Eindhoven, Haren, Nuenen, Rosmalen en Tilburg. De andere zaken staan in Zeeland (Goes, Hulst, Middelburg, Oostburg, Terneuzen en Ziekikzee), Gelderland (Beneden-Leeuwen en Nijmegen) en Limburg (Sittard en Venray).
''Deze overname zal onze aanwezigheid in Zuid-Nederland versterken en kent nauwelijks tot geen overlap met onze bestaande winkels'', aldus Pascal Maire, algemeen directeur van BCC in een persbericht.
'Dicht bij consument'BCC wil met de overname een 'toonaangevende marktspeler' worden. "BCC is een vertrouwd merk, gekend door kwaliteitswinkels, gemotiveerd en goed opgeleid personeel, uitstekende service en lage prijzen", vertelt Maire. "In combinatie met onze snelgroeiende webshopactiviteiten blijft onze overtuiging dat we fysieke winkels dichtbij de consument moeten hebben.''
HiM blijft wel als zelfstandig bedrijf bestaan. De onderneming wil zich vanaf volgend jaar meer gaan toeleggen op de eigen reparatiedienst van wasmachines en koelkasten. Het is de bedoeling dat die straks onder meer service gaat verlenen voor de winkels van BCC.
Hoeveel geld er met de deal is gemoeid, maken de partijen niet bekend. De overname ligt nog ter advies bij de ondernemingsraden van BCC en HiM Retail, en wordt naar verwachting afgerond op 1 februari 2015.  
Laatste Brabantse ElektronicaketenMet de overname valt het doek definitief voor de Harense Smid. De Harense Smid bestaat al sinds 1827, maar werd in juli 2013 failliet verklaard. Het bedrijf had 43 filialen in Nederland en drie in België. Niet lang daarna maakte het bedrijf een doorstart onder HiM Retail.
BCC bestaat sinds 1969 en is onderdeel van de Franse retailconcern DARTY. De keten telt 58 vestigingen en er werken ongeveer 1250 mensen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.