Zoon deed zak over hoofd moeder in Aalst, bond touw om nek en sloeg haar dood met een pan

18 november 2014 om 14:02
nl
In de eerste pro-formazitting tegen een 41-jarige man die verdacht wordt van het doden van zijn 66-jarige moeder, is bekend geworden hoe hij te werk is gegaan. Dinsdagochtend bleek dat de man zijn moeder om het leven bracht door een zak over haar hoofd te doen, een touw om haar nek te binden en haar vervolgens te slaan met een pan of ander hard voorwerp.
Geschreven door

De man werd op 7 augustus aangehouden. Zijn moeder werd die dag dood gevonden in haar huis aan de Ericalaan in Aalst. De vrouw lag in foetushouding in de diepvries. Mogelijk heeft ze daar een maand gelegen. In een tweede vrieskist zaten de stoffelijke resten van haar twee honden.
[tweet:body:https://twitter.com/EmileVaessen/status/534645705881960448]
De verdachte was niet aanwezig bij de pro-formazitting. Die duurde daardoor slechts vijf minuten, waarin wel de gruwelijke details bekend werden gemaakt. Verdachte Alexander van de V. verblijft op dit moment voor onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Op 5 februari wordt de zaak vervolgd.
[Youtube:body:http://youtu.be/-kS5izKaMOQ]
Mogelijk op eigen verzoekHet lichaam werd ontdekt toen de vrouw niet opendeed voor een medewerker van de trombosedienst. Justitie sluit niet uit dat de zoon zijn moeder op haar eigen verzoek om het leven heeft gebracht. Welke aanwijzingen er zijn voor levensbeëindiging op verzoek is tot dusver niet duidelijk.
De man wordt verdacht van moord of levensbeëindiging op verzoek.
Verslaggever Emile Vaessen was bij de zaak aanwezig.
[Tweet:body:https://twitter.com/EmileVaessen/status/534581403166724096]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.