Supporterscafé Goodfellas in Tilburg toch niet dicht tijdens thuiswedstrijden van Willem II

18 november 2014 om 12:58
nl
Supporterscafé Goodfellas in Tilburg hoeft toch niet dicht tijdens drie thuiswedstrijden van voetbalclub Willem II. Dat heeft burgemeester Peter Noordanus besloten.
Geschreven door

Na de wedstrijd tussen Willem II - NAC Breda op 19 september braken rellen uit. Bij Goodfellas aan de Professor Goossenslaan werden agenten bekogeld en politieauto's vernield.
De ME moest ingrijpen om de menigte tot rust te brengen. Drie agenten raakten gewond en twee supporters werden gearresteerd.
Vergunning aangepastOm die reden had de burgemeester het voornemen om het supporterscafé te sluiten tijdens drie thuiswedstrijden. De eigenaar van het pand had bezwaar aangetekend en daarna is een gesprek geweest met de gemeente.
Juridisch bleek het niet mogelijk om een directe link te leggen tussen de ongeregeldheden en de exploitatie van het café. Wel is de vergunning van Goodfellas aangepast.
Geen happy hoursZo mag er op wedstrijddagen geen drank in glas worden geschonken. Ook mogen er dan geen happy hours worden georganiseerd. Op die manier hoopt de gemeente ongeregeldheden en problemen in de toekomst te voorkomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.