Gevaar door gaslek Spoorlaan in Tilburg geweken, treinverkeer komt weer op gang

18 november 2014 om 14:21
nl
Het gaslek aan de Spoorlaan in de binnenstad van Tilburg is gedicht. De politie heeft het afgezette gebied rond twee uur vrijgegeven. Het gaslek zorgde voor grote problemen voor het treinverkeer rond het Centraal Station in Tilburg. Rond twee uur begonnen de treinen weer te rijden.
Geschreven door

Hulpdiensten rukten dinsdagochtend rond kwart over elf massaal uit voor een gaslek op de kruising Spoorlaan-Heuvelring-Besterdring in Tilburg. Op last van de brandweer werd het treinverkeer tussen Tilburg en Den Bosch en tussen Tilburg en Eindhoven stilgelegd. De treinen mochten niet rijden, omdat vonkende bovenleidingen tot gevaarlijke situaties konden leiden, aldus de brandweer.
Doordat er weinig wind stond, bleef er lange tijd een gaslucht hangen.
OntploffingsgevaarVanwege ontploffingsgevaar sloot de politie omliggende wegen af. Dit veroorzaakte ernstige verkeersproblemen in het centrum van Tilburg.De politie adviseerde omwonenden om binnen te blijven. De ABN AMRO Bank op de hoek van de Heuvelring werd op last van de politie ontruimd. Na twintig minuten mochten de medewerkers weer terug.
[Tweet:body:https://twitter.com/VRMWB/status/534693016548966401]
Op de plek waar het lek ontstond, wordt aan de bodem gewerkt. De leiding werd tijdens graafwerkzaamheden geraakt. Niemand raakte gewond.  
Gestrande reizigersOp het Centraal Station in Tilburg stonden na twee uur nog veel gestrande reizigers. De NS zette bussen in om de reizigers sneller op hun bestemming te krijgen.[YouTube:body:http://youtu.be/BFr1aUZtAag][YouTube:body:http://youtu.be/__FWgIkNQtc]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.