Werkgevers overhandigen manifest over Ruit rondom Eindhoven aan Tweede Kamer

18 november 2014 om 14:15
nl
Een brede delegatie van het bedrijfsleven heeft dinsdagmiddag een manifest over de Ruit rondom Eindhoven aangeboden aan de Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu. Zij willen dat er een einde komt aan de onenigheid over de Ruit en dat het nieuwe wegennetwerk er komt.
Geschreven door

In het manifest vragen werkgevers van de BZW, ondernemersvereniging EVO, TLN, Bouwend Nederland en VNO-NCW de steun van de landelijke politiek voor de aanleg van de Ruit om Eindhoven-Helmond. Zij vinden dat het Rijk zich aan eerdere afspraken moet houden en de rijksbijdrage aan de Ruit niet moet opschorten of weghalen.
Vrees voor bereikbaarheid EindhovenMinister Schultz van Haegen heeft voor de toegezegde rijksbijdrage ruim 290 miljoen euro gereserveerd. Het project zou in totaal ongeveer 885 miljoen euro moeten kosten.
Zonder Ruit vrezen de organisaties dat de bereikbaarheid van de regio Eindhoven en hiermee de economische potentie, zeker op termijn, ernstig wordt belemmerd.
TegenstandersIn 2007 kwamen het Rijk en de regiogemeenten tot een akkoord om de slechte bereikbaarheid van het gebied Eindhoven-Helmond (Brainport) te verbeteren.
Op dit moment zijn een aantal gemeentes tegen het huidige plan. Een meerderheid van de provincie is voor de Ruit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.