Video

Twaalf mensen onwel in winkelcentrum Pieter Vreedeplein in Tilburg, winkelcentrum weer vrijgegeven

18 november 2014 om 22:19 • Aangepast 21 november 2020 om 21:31
nl
Twaalf mensen zijn dinsdagmiddag onwel geworden in winkelcentrum Pieter Vreedeplein in Tilburg. In de Media Markt vielen twee mensen flauw. De oorzaak is nog niet bekend. Het winkelcentrum werd ontruimd. De parkeergarage aan de zijde van de Telegraafstraat was ook lange tijd niet toegankelijk, maar werd om negen uur dinsdagavond weer vrijgegeven.
Profielfoto van
Geschreven door

De garage wordt geventileerd, meldde de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant rond kwart over acht. Mensen moeten de aanwijzingen opvolgen van hulpverleners en beveiligingsmensen. Het winkelcentrum werd dinsdagavond rond halfelf vrijgegeven.
Na zorgvuldige metingen en een analyse is niets bijzonders in het centrum gevonden. Dat heeft de politie laten weten. Uit voorzorg blijven de brandweer en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) wel metingen verrichten.

Wachten op privacy instellingen...

KledingwinkelVan de twaalf personen die 's middags onwel raakten, waren er zes in de Media Markt. Twee mensen vielen flauw en vier anderen voelden zich niet goed. Ook bij kledingwinkel Men At Work werden vier mensen onwel, evenals twee politieagenten in de parkeergarage. Niemand hoefde naar het ziekenhuis. De mensen met klachten werden ter plekke behandeld.

Wachten op privacy instellingen...

Medewerkers in kelderMedewerkers van de Media Markt in de kelder van het winkelcentrum werden als eerste ziek. Later meldden ook mensen op de begane grond klachten. Ze hadden prikkende ogen en hoofdpijn.
Meerdere brandweerwagens en ambulances werden rond halfvier opgeroepen om eerste hulp te verlenen.

Wachten op privacy instellingen...

Ook winkels in kelder dichtHet hele winkelcentrum, waarin ongeveer 25 winkels zitten, werd afgesloten. Een groot deel van het plein werd afgezet. De brandweer was rond zeven uur nog in het pand om metingen te doen. Er is speciale apparatuur overgebracht vanuit Bilthoven en ook Defensie assisteert bij luchtmetingen. De apparatuur uit Bilthoven kwam rond kwart over acht aan. Het duurt volgens een politiewoordvoerder zeker anderhalf tot twee uur voordat een meting is verricht.
Het personeel van de Media Markt werd tijdelijk opgevangen in een café tegenover de winkel.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.