Moeder jongetje woest op Guido Weijers na ‘racistische’ Zeeman-advertentie

18 november 2014 om 17:15
nl
De Amsterdamse Argelia Pools is woest over de grap die Guido Weijers uit Breda maakte over een foto van haar 5-jarige zoontje. De cabaretier plaatste op social media een bewerkte Zeeman-advertentie met het donkere jongetje, waarbij in grote letters 'Pluchen AAP of BEER' staat geschreven.
Geschreven door

Weijers plaatste de bewerkte foto van de advertentie een week geleden op social media-kanalen met de tekst ‘Hebben we verdorie net die Zwarte Pietendiscussie gehad, komt de Zeeman met dit...".
Foto verwijderenPools wist niet wat ze zag, zo vertelt ze dinsdag aan LINDA.. De moeder is in shock en vreest dat haar zoon later met de bewerkte advertentie gepest wordt. Ze is nog steeds woest op de Bredase cabaretier en heeft Weijers via zijn management verzocht de foto te verwijderen.
De moeder zegt nog geen reactie te hebben gehad. Weijers ontving na het plaatsen van de bewerkte advertentie duizenden ‘haatberichten’ op social media. De advertentie is nog niet van zijn social media-pagina's verwijderd.
Reactie WeijersWeijers heeft dinsdag wel op zijn Facebook-pagina gereageerd. 'Het was gewoon een bestaand dingetje dat al rondging op internet. Dat ik het 'een racistische draai gaf', is dus feitelijk onjuist. Ik zette het enkel op m'n Facebook, net als duizenden anderen', stelt Weijers.
'Ik heb erop gewezen dat het wellicht een wat onhandige actie was van Zeeman. Zonder oordeel. Ik ben overal op deze wereld geweest en ik hou van alles en iedereen. Dat anderen hun eigen gedachten erop geplakt hebben, dat spijt me', besluit hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.