Hulpbisschop Mutsaerts van bisdom Den Bosch vindt de Kerstman 'maar niks'.

18 november 2014 om 17:06
nl
Rob Mutsaerts heeft een boek geschreven waarin hij reageert op misvattingen in de katholieke kerk. De titel van het boek is 'Gewoon over geloof'. Volgens Mutsaerts is de inhoud van het geloof zoals de kerk dat uitdraagt nog altijd alle moeite waard. Toch zorgen sommige visies ervoor dat kerken leeglopen. "Ik begrijp dat. Er wordt ook in de kerk wat afgezemeld", aldus de hulpbisschop van Den Bosch.
Geschreven door

"Ik mis de nuchterheid. Alle moeilijke onderwerpen moffelen we maar weg". In het boek gaat Mutsaerts geen moeilijk onderwerp uit de weg, zoals bijvoorbeeld sexualiteit. Het is een misverstand dat de kerk tegen sexualiteit is. We hebben er alleen een duidelijke visie op".
Volgens Mutsaerts zijn veel boeken over religie 'te hoogdravend en te theoretisch'. "Het is heel afstandelijk. Ik had graag dat andere mensen dit boek al hadden geschreven. Maar ik kon die niet vinden, dus toen ben ik het zelf maar gaan schrijven."
Adriaan van Dis"Ik kwam op het idee door Adriaan van Dis. Hij stelde mij de vraag of een ongelovig Afrikaans jongetje in de hemel kan komen. Ik dacht: als iemand als hij al zo'n raar oordeel heeft over de kerk, hoe is het dan met de rest van Nederland gesteld?".
Kerstman zegt alleen HohohoOok over Kerstmis heeft Rob Mutsaerts een mening. "Ik vind de Kerstman maar niks. Het is een verzinsel van Coca Cola en hij verdrijft het verhaal over de geboorte van het Kerstkind, de komst van Jezus. Achter het Kerstkind zit een verhaal. De Kerstman zegt alleen Hohoho. "
Komende donderdag wordt het boek 'Gewoon over geloof' gepresenteerd in het Bisschoppelijk Paleis in Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.