Video

'Doorgaan WK IJshockey in Eindhoven is helemaal niet onzeker'

18 november 2014 om 18:19
nl
Het WK IJshockey voor B-landen, volgend jaar april in Eindhoven, gaat gewoon door. Dat laat de organisatie weten na alle ophef die ontstond na uitspraken van Geleen Eaters. De Limburgse ijshockeyclub meldde maandagavond bijna failliet te zijn. Daardoor kunnen ze de bond niet betalen en zou het WK vervolgens niet door kunnen gaan vanwege geldtekort. "Onzin, want het faillissement van Geleen heeft niets te maken met het WK", is de reactie van Henk van de Pas van de Stichting WK IJshockey.
Geschreven door

De ijshockeycompetitie kende al een rumoerige start. Met de grootste moeite werden vijf clubs gevonden die genoeg geld hadden en een team op konden stellen.
85.000 euroMaar nu, een paar weken nadat de competitie begonnen is, heeft Geleen Eaters te kennen gegeven dat het wellicht failliet gaat. Aan het eind van de week moet de Limburgse club 85.000 euro hebben. Zo niet, dan gaat de stekker eruit en blijven er maar vier clubs in de eredivisie over.
"Stoppen is geen keuze""Het wegvallen van Geleen is natuurlijk heel spijtig en ook heel vervelend. Met maar vier clubs kun je bijna niet spreken van een competitie. Maar stoppen is voor ons geen keuze", stelt Ron van Gestel, voorzitter van Tilburg Trappers. "Wij hebben allerlei afspraken gemaakt met onze spelers, met de sponsoren en met de fans. Wij hebben geen andere optie dan doorgaan."
Domino-effectMaar het wegvallen van Geleen Eaters heeft volgens de Limburgse club zelf ook flinke financiële gevolgen voor de Nederlandse IJshockey Bond. Geleen kan het bedrag dat het moet betalen om mee te mogen doen aan de competitie, 10.000 euro, niet betalen. 'Dit zal een domino-effect hebben op nationaal niveau. Ook het WK 2015 dat in Eindhoven zou worden georganiseerd komt daarmee in gevaar', schrijft de Limburgse club op haar website.
"WK gaat 100 procent zeker door"Henk van de Pas van de Stichting WK IJshockey is niet echt blij met die uitspraken en de onrust die dat vervolgens veroorzaakt heeft. "Die uitspraken zijn voor degene die ze gedaan heeft. Ik kan alleen zeggen dat het wegvallen van Geleen en het niet ontvangen van geld door de bond geen enkele invloed zal hebben op het WK. Dat gaat 100 procent zeker door. Er is niet voor niets een Stichting WK IJshockey. Geloof me maar, dat WK gaat echt zeker door."
Het WK IJshockey is van 13 tot en met 19 april 2015 in Eindhoven. Nederland is ingedeeld in een poule met Groot-Brittannië, Kroatië, Litouwen, Estland en Zuid-Korea.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.