Schade enorme brand Destra Data in Breda bedraagt 12 miljoen euro - Omroep Brabant

Schade enorme brand Destra Data in Breda bedraagt 12 miljoen euro

18 november 2014 om 19:40
nl
De schade van de enorme brand bij Destra Data in Breda op 11 augustus bedraagt 12 miljoen euro. De explosie en de brand bij de Amercentrale in Geertruidenberg op 10 september veroorzaakten een schade van 3,8 miljoen euro.
Geschreven door

Dat meldt het Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE). Het instituut heeft een overzicht gepubliceerd van branden met een schade van meer dan een miljoen euro in het derde kwartaal van dit jaar.
Zandfabriek MoerdijkOok onder meer de branden bij een zandfabriek van Martens en Van Oord in Moerdijk (3,5 miljoen euro), een benzinestation in Eindhoven (3 miljoen euro)  en een kassencomplex in Oosteind (1 miljoen euro) staan in die lijst.
BedrijfsverzamelgebouwDe brand bij Destra Data sloeg over naar enkele andere bedrijven in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Mijkenbroek. De rookpluimen waren tot in de verre omgeving te zien. Bij de Amercentrale in Geertruidenberg raakten op 10 september bij een explosie vier biomassasilo's beschadigd. Na de ontploffing brak een grote brand uit.
Het NIVRE telde in het derde kwartaal een recordaantal miljoenenbranden. Tussen begin juli en eind september waren er in Nederland 37 branden met een schade van meer dan een miljoen euro. De schadelast van de 37 branden is in totaal zo'n 188 miljoen euro.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.