Vrouw (19) met diabetes in paniek na ontruiming Media Markt in Tilburg: ‘Ik had medicijnen nodig'

18 november 2014 om 22:01 • Aangepast 21 november 2020 om 21:31
nl
Angstige momenten voor de 19-jarige Margje van Noije uit Loon op Zand en haar hoogzwangere nicht. Na de ontruiming van winkelcentrum Pieter Vreedeplein in Tilburg, dinsdagmiddag, konden de twee geen kant op. “Ik heb diabetes en mijn medicijnen lagen in de auto. Daar konden we niet meer bij. Het was een behoorlijke paniek op het plein”, blikt de geschrokken vrouw terug.
Profielfoto van
Geschreven door

Twaalf mensen werden dinsdagmiddag in het winkelcentrum door nog onbekende oorzaak onwel. Margje was die bewuste middag in de Media Markt. “We wilden onze kapotte televisie terugbrengen”, vertelt ze. “We stapten binnen en toen sloeg de paniek toe. We werden naar buiten begeleid nadat er enkele mensen knock-out waren gegaan.”

'Het was verschrikkelijk koud'In de Media Markt vielen twee mensen flauw. Vier andere klanten voelden zich niet goed. Vanwege de ernst van de situatie begonnen Margje en haar hoogzwangere nicht zich zorgen te maken. Margje heeft diabetes en had haar medicijnen nodig. “Maar ze hadden de parkeergarage afgesloten. Ik kon dus niet bij mijn medicijnen”, vertelt ze.
Het hele winkelcentrum, waarin ongeveer 25 winkels zitten, werd afgesloten. Een groot deel van het plein is afgezet. Ook de parkeergarage is niet meer toegankelijk. Rond negen uur kunnen de mensen weer bij hun auto, zo maakte de brandweer dinsdagavond bekend.
Margje stond ongeveer twee uur buiten. “Het was verschrikkelijk koud en we kregen maar niemand telefonisch te pakken. We hadden bijna iedereen in onze telefoonlijst gehad. Na veel belletjes kon een bekende ons eindelijk ophalen.”

'Geen pretje vandaag'De parkeergarage blijft voorlopig afgesloten, meldde een woordvoerder van de Veiligheidsregio rond zes uur 's middags. Margje en haar nicht kunnen dus nog even niet bij hun auto. “Maar ik ben allang blij dat we nu veilig thuis zijn. Het was geen pretje vandaag.”
Het is nog niet bekend waardoor de medewerkers onwel raakten. Onderzoek moet uitwijzen of het om koolmonoxide gaat. Het personeel van de Media Markt is opgevangen in een café tegenover de winkel.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.